Dečak tuži Nintendo: Njegovu muku "deli" više od 25.000 ljudi

Dečak u Kaliforniji, zajedno sa svojom majkom, podneo je tužbu protiv kompanije Nintendo, zbog toga što Nintendo Switch konzola ima hardverski problem već nekoliko godina.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2020.

10:07

Dečak tuži Nintendo: Njegovu muku
Foto: depositphotos/skvalval

Ovo je samo jedna od mnogih tužbi koje su u direktnoj vezi sa takozvanim "Joy-Con Drift" problemom. U pitanju je fenomen kada se likovi u video-igrama pomeraju, mada niko ne dodiruje kontrolere.

Tužbu je podnela žena po imenu Luz Sančez i njen sin koji ima 10 godina, ali, s obzirom na to da je maloletan, u dokumentima se navodi samo kao M.S. Prema njihovim navodima, ona je kupila svom sinu Switch 2018. godine, kada je imao 8 godina.

Posle samo mesec dana, dečak je počeo da primećuje kako se likovi kreću i kada on ne dira kontroler, a posle manje od godinu dana "Joy-Con Drift" postao je toliko problematičan da su kontroleri postali potpuno neupotrebljivi, prenosi Wired.

U julu 2019. godine, inače, na društvenoj mreži Reddit okupilo se više od 25.000 ljudi sa ovim problemom, a nekoliko desetina njih je pokrenulo i kolektivnu tužbu protiv kompanije, tražeći sve ukupno oko pet miliona dolara odštete.

Nedugo zatim, Nintendo je počeo da besplatno popravlja ovaj problem čak i ako je garancija istekla, a predsednik se izvinio zbog neprijatnosti koju su iskusili igrači. Ipak, advokati dečaka i njegove mame smatraju da problem nije bio rešen na vreme, pa zato traže odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: