Veliki Google događaj: Šta sve očekujemo večeras, uz Pixel 5

Kompanija Google će večeras, u 20h po našem vremenu, predstaviti nove uređaje. Čitav događaj možete da pratite putem Tehnopolis live bloga.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

13:35

Veliki Google događaj: Šta sve očekujemo večeras, uz Pixel 5
Google Pixel 3. Foto: depositphotos/dennizn

Šta definitivno stiže

Google Pixel 5

Novi flegšip se čini kao najvažnija stvar koju ćemo večeras videti. Mada se čini da već imamo dosta podataka o tome kako će da izgleda i kakve će mu biti karakteristike, zapravo je bilo manje leak-ova nego prethodnih godina.

Najverovatnije ćemo videti očekujemo FHD+ ekran dijagonale 6 inča, sa osvežavanjem od 90 Hz i 432 ppi.

Pokretaće ga Snapdragon 765G, uz 8GB RAM memorije i 128GB prostora za skladištenje, uz bateriju od 4.080 mAh koja podržava standardno i "obrnuto" bežično punjenje. Skener otiska prsta će se nalaziti pozadi.

Po prvi put na Google Pixel uređaju, videćemo i ultraširoku zadnju kameru koja obuhvata ugao od 107 stepeni. Selfi kamera biće smeštena gore levo, a verovatno će imati 8MP.

Navodno, cena će mu biti 629€. Google Pixel 4a 5G

Neće biti Google Pixel 5 XL verzije, ove godine, pa će ovaj model biti nešto jeftiniji nego Pixel 5, ali će imati slične karakteristike.

Takođe će imati Snapdragon 765G čipset koji podržava 5G mrežu, a imaće i 6GB RAM-a uz 128 GB prostora za skladištenje podataka, uz bateriju od 3.800 mAh.

Ekran će biti dijagonale 6.2 inča, uz osvežavanje od 60Hz, a otisak prsta će mu biti takođe sa zadnje strane. verovatno će imati isti sistem kamera kao i Pixel 5, ali to još uvek nije sigurno.

Cena će mu, najverovatnije, biti oko 480€. Google Nest

Čini se da bi to bilo to što se tiče mobilnih telefona, a da bi svaki drugi bio iznenađenje. Pređimo, zato, na ostatak uređaja koje očekujemo večeras.

Novi Google Nest zvučnik je više nadogradnja na Google Home zvučnike, ali nosiće ime Nest, piše 9to5 Google.

U pitanju je sličan dizajn kao i kod Google Home Max uređaja, uz to što je pravljen tako da stoji uspravno. Google Chomecast sa Android TV-om

Kodno ime za "follow up" Chromecast Ultra uređaja je Sabrina, a izgleda da će konačno biti uključen i poseban daljinski upravljač.

Ovo je, verovatno, uz Google Pixel 5 najiščekivaniji uređaj večeras, jer se smatra da će Amazon Fire Stick konačno dobiti dostojnu konkurenciju.

Integrisani Android TV i daljinski upravljač koji ide uz ovaj uređaj, verovatno će značiti da će Chromecast biti zanimljiv velikom broju ljudi.

Cena ovog uređaja trebalo bi da bude oko 50€. Ovo su uređaji koje očekujemo da vidimo večeras, a postoji mogućnost i za novi Google Nest WiFi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: