Dodeljene Leading Lights nagrade, među dobitnicima i A1 Telekom Austrija Grupa

Dodeljena je i ovogodišnja internacionalna nagrada "Leading Lights Awards 2020". Dobitnik je A1 Telekom Austrija Grupa, pod čijim okriljem posluje i Vip mobile, i to u kategoriji "Najinovativnija strategija u oblasti AI i analitike".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Ovu nagradu osvojio je projekat SARA, čiji je razvoj pokrenut u Srbiji, a čiji je cilj da olakša i ubrza rad na optimizaciji i poboljšanju servisa oslanjajući se na veštačku inteligenciju.

Platforma SARA (Superior Analitics for Radio Access) biće implementirana kao podrška za uvođenje i rad RAN mreža grupe, ali i kao podrška evoluciji 5G tehnologije.

U pitanju je alat koji unapređuje servise za skladištenje podataka, dugoročno planiranje kapaciteta i predviđanje resursa potrebnih nekoliko godina unapred za postojeće i nove tehnologije, identifikujući potencijalne smetnje i pružajući adekvatne predloge za najbrže rešenje.

Inače, program Leading Lights dodelio je nagrade u 21 kategoriji, za dostignuća u komunikacionoj tehnologiji, aplikacijama, uslugama, strategijama i inovacijama.

strana 1 od 47 idi na stranu