Prodaja Xbox One porasla sedam puta, a razlog je pomalo komičan

Naručivanje najnovije generacije Xbox konzola, Series S i Series X, počelo je nedavno i nije baš prošlo kao što se očekivalo. Ovaj proces je trebalo da prođe bolje nego kod Playstation 5 konzola, gde je vladalo opšte rasulo, ali nažalost i Xbox je imao svojih problema.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: depositphotos/tinx
Foto: depositphotos/tinx

Pre svega, često se "gasila" internet-stranica sa koje se konzola naručuje, a tu su bile i razne greške distributera, što je mahom došlo zbog velikog interesovanja, jer su obe verzije konzole brzo rasprodate na svim mestima. Microsoft je na Twitter nalogu otkrio da je tražnja za novim konzolama rekordna, ali brojke nisu otkrivene.

Međutim, istog dana kada je počelo naručivanje Xbox Series konzola, zabeležen je i ogroman skok u prodaji Xbox One X konzole. Na Amazonu, verovatno najvećem prodajnom mestu, zabeležen je skok od čak 747% u prodaji Xbox One X konzola, prenosi play.co.rs.

Mala je verovatnoća da je odjednom poraslo interesovanje za najjaču konzolu u generaciji na izmaku, već će pre biti da su mnogi kupci bili zbunjeni sličnim nazivima Xbox konzola. Ovo je kratak pregled.

Xbox
Xbox 360
Xbox One
Xbox One S
Xbox One X
Xbox Series X
Xbox Series S

Znalci naziva Xbox konzola su se lako snašli, ali oni koji nisu baš preterano upoznati sa trendovima i nazivima drugih konzola, a žele da na vreme obraduju svoju decu ili rodbinu, verovatno su se našli u problemu.

One koji su umesto Xbox Series konzola naručili Xbox One X svakako čeka iznenađenje kada ih pred vratima dočeka konzola, a 11. novembar još nije ni blizu.

strana 1 od 47 idi na stranu