Dobili 100 miliona, vrede milijardu: Tek treba da naprave prvu video-igru

Startap Playco, koji tek planira da pravi video-igre za mobilne telefone, prikupio je 100 miliona dolara u seriji A finansiranja, pa se sada procenjuje na "malo više od milijardu dolara".

Tehnopolis

Izvor: Startit, Tech Chrunch

Sreda, 23.09.2020.

09:44

Dobili 100 miliona, vrede milijardu: Tek treba da naprave prvu video-igru
Foto: depositphotos/stavklem_sale

Startap će, kako najavljuju, do kraja godine izbaciti svoju prvu video-igru. Ideja celog projekta je da se utiče na činjenicu da je "teško uključiti dve osobe u jednu video-igru na App Store".

Skidanje samih aplikacija je već velika prepreka, kao i traženje prijatelja i povezivanje sa njima - pogotovo u odnosu na rane dane veb gejminga kada je korisniku bio potreban samo link, navode osnivači.

Upravo ovaj model Playco želi da vrati. Osnivači su ukazali na niz tehnologija koje su u stanju da omoguće "instant video-igranje" na mobilnom telefonu, uključujući cloud, HTML5 i alate specifične za određene platforme, kao što je App Clips.

Prvi čovek startapa tvrdi da će ovo biti sledeća velika promena u gejmingu, kao i da će biti potrebno da se "ponovo izmisli" većina današnjih popularnih žanrova. Šta više, tvrdi, nastaće potpuno novi žanrovi, slično situaciji kada su društvene mreže postale popularne.

"Ako pomislite na FarmVille, tad nisu postojale poljoprivredne video-igre za konzole koje su se reklamirale. Ukoliko biste postavili poster za takvu video-igru, niko ne bi želeo da je igra. Međutim, ako vas prijatelji pozovu tako što vam pošalju digitalne useve, apsolutno ćete se uključiti", izjavio je predsednik startapa.

Omogućavanje "instant igranja" znači i da će video-igre same po sebi morati da budu vrlo jednostavne, bar na prvi pogled, naveo je CEO startapa.

On je priznao da jeste neobično da startap prikupi toliko novca u seriji A, ali je rekao da je ambiciozno finansiranje omogućilo da Playco brzo stvori tim od 75 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: