Celom selu nestajao internet u isto vreme: Iznenadili se kad su otkrili uzrok

U jednom selu su, godinu i po dana, meštani misteriozno ostajali bez internet-signala svako jutro u 7:00. Razlog je bio prilično neočekivan.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2020.

15:46

Celom selu nestajao internet u isto vreme: Iznenadili se kad su otkrili uzrok
Foto: depositphotos/kubais

Naime, kada su majstori došli u velško selo Aberhosan da vide o čemu se radi, nisu se nadali da će za celu zbrku biti kriv - stari televizor.

Jedan meštanin je, svakoga jutra, uključivao svoj stari TV. Ovo je izazivalo smetnje u elektro-mreži, jer je internet meštanima dolazio putem elektro-instalacija, pa je sam rad interneta bio onemogućen.

Posramljeni meštanin je obećao da neće više da koristi stari TV uređaj, a problem je otkriven tek nakon što ni zamena kablova nije uspela da reši stvar, pa su inženjeri odlučili da idu od kuće do kuće i proveravaju.

"Naš uređaj za otkrivanje električnih šumova je primetio velike smetnje tačno u 7:00", rekao je jedan od inženjera, Majkl Džouns. Problem se nije pojavljivao od kad je meštanin, koji nije želeo da bude identifikovan, rekao da neće više uključivati TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: