Najjači čip i duplo brže performanse: Sve o novim Apple uređajima FOTO/VIDEO

Kompanija Apple je sinoć predstavila novu liniju uređaja. Mada glavnu zvezdu godine, iPhone 12, nismo videli, to ne znači da gigant iz Kupertina nema čime da se pohvali.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

12:10

Najjači čip i duplo brže performanse: Sve o novim Apple uređajima FOTO/VIDEO
Foto: depositphotos/DenysKuvaiev

Kao što smo već pisali, sinoć su predstavljeni Apple Watch Series 6 i Apple Watch SE, kao i dva nova iPad modela. Pa, krenimo redom.

Apple Watch Series 6

Krilatica kojom se Apple vodio prilikom predstavljanja svog novog pametnog sata, jeste "Budućnost zdravlja na vašem zglobu". Međutim, šta to tačno znači?

Za početak, Apple Watch dolazi sa WatchOS 7, praćenjem otkucaja srca, gde korisnik, naravno, dobija pozorenje ukoliko uređaj prepozna da bilo šta nije u redu sa ovim parametrima.

Jedna od inovacija je to što sat sada ima mogućnost da meri nivo zasićenosti kiseonika u krvi - saturaciju, o kojoj se danas znatno više govori nego ranije, zbog oga što može da bude indikator za oboljevanje od koronavirusa, prenosi Zimo.

Kako su najavili, za ovakvo merenje biće potrebno 15-ak sekundi, a čim nivo zasićenosti krvi kiseonikom padne ispod referentnih 95%, sat će da šalje upozorenje.

Što se tiče hardverskih komponenti, pokreće ga novi S6 SiP baziran na A13 Bionic čipsetu. Aplikacije bi trebalo da rade do 20% brže, a baterija da traje 18 sati. Always-on Retina displej je do 2.5 puta svetliji nego kod prethodnog modela, a podržavaće i digitalne "ključeve za automobile". Apple Watch SE

Drugi model pametnog sata koji je Apple predstavio pokretaće S5 SiP, takođe će imati WatchOS 7.

Dva puta je brži od Apple Watch 3 modela, uz 30% veći ekran, i imaće sve što je važno korisnicima kojima je fitness na prvom mestu.

Od Apple Watch 6 razlikuje se po tome što nema opcije kao što je praćenje saturacije, ili EKG. On će koštati 279$, i uz tu cenu je predstavljen kao jeftinija varijanta, pogodna za nove korisnike. iPad 8

Novu, osmu generaciju iPad uređaja pokretaće A12 Bionic čip, imaće displej dijagonale 10.2 inča.

Velika inovacija jeste Neural Engine, koji prvi put dolazi na iPad uređaje. Ovo omogućava, kako kažu iz Apple kompanije, performanse nove generacije kada je u pitanju mašinsko učenje. U odnosu na prethodni model, najavljen je čak 40% brži rad u obradi podataka, kao i duplo bolje grafičke mogućnosti.

iPadOS 14 je zadužen za pružanje što boljeg korisničkog iskustva. Cena iPad uređaja osme generacije biće 239$. iPad Air

Novi iPad Air pokretaće najnapredniji čip koji je do sada Apple napravio - A14 Bionic. To bi trebalo da donese 40 odsto brže performanse kada je procesor u pitanju, odnosno 30% bolju grafiku u odnosu na prethodni model.

Što se dizajna tiče - dijagonala Liquid Retina ekrana je 10.9 inča, uz rezoluciju 2360x1640. Stigla je i podrška za USB-C, deset puta brži prenos podataka, a trebalo bi i da spomenemo TouchID smešten sa gornje strane. Pozadi je kamera od 12MP, a napred od 7MP.

Cena novog iPad Air uređaja je 599$. Ako želite da saznate još više detalja o novim Apple uređajima, poslušajte novi Tehnopolis podcast - sveža epizoda i dubinske analize, kao i uvek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: