Pohvalili se "plenom" na Tviteru: Ljudi ih ismejali zbog neznanja FOTO

Carinici su se na Tviteru pohvalili zaplenom Apple slušalica, ali problem je u tome što to nisu bili lažnjaci, već slušalice kineske kompanije OnePlus.

Tehnopolis

Izvor: B92, Thenextweb

Utorak, 15.09.2020.

18:00

Pohvalili se
Foto: depositphotos/ urban_light

Američka Uprava za carinu i zaštitu granica pohvalila se sa zanimljivim ulovom: dve hiljade slušalica za koje kažu da je reč o falsifikovanim modelima popularnih apple bežičnih slušalica AirPods.

Slušalice su u SAD stigle iz Hong Konga. U službenoj objavi vezanoj uz ovu zaplenu navodi se kako je zadatak carinika da "štiti američku javnost na dnevnoj bazi od različitih opasnosti, a uz objavljeni tvit carinici su napisali kako te slušalice nisu Apple.

Jedini problem je što to nisu epl slušalice, ali nisu ni falsifikovane Appleove slušalice.

Da su se zagledali u logo prepoznali bi da je reč o slušalicama kineske kompanije OnePlus koja je poznata po kvalitetnim gedžetima pristupačnijih cena u odnosu na poznatije brendove. Isti je slučaj i sa slušalicama OnePlus Buds koje su zaplenjene te njihova cena iznosi 79 dolara po komadu. Prema službenim podacima, pošiljka je bila na putu prema Nevadi, ali detaljnijih informacija o tome kome je bila namenjena trenutno nema. Takođe, nije poznato zašto je ta pošiljka zaustavljena i postoji li neki dodatni razlog zaplene - pored činjenice da slušalice OnePlusa izgledaju slično poput Appleovih.

Na Tviteruu mnogi ismevaju ovaj potez američkih carinika i poručuju im da zaposle osobe koje znaju "čitati etikete i guglati", neki im poručuju da ne samo što su se osramotili, već su to objavili i na internetu, a čak su im se javili i iz OnePlusa s porukom da im vrate slušalice.

Ali deo korisnika smatra kakokrivica za zaplenu ne leži na Upravi za carinu i zaštitu granica, već je kriva sama kineska kompanija čije su slušalice "čista kopija" Appleovih slušalica pa smatraju da se ne treba čuditi potezu carinika koji su za kineske slušalice mislili da su AirPods.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: