Kako je ruska društvena mreža zaobišla blokadu Ukrajine

Ruska društvena mreža V kontakte našla je način kako da zaobiđe blokadu u Ukrajini.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2020.

13:03

Kako je ruska društvena mreža zaobišla blokadu Ukrajine
Foto: depositphotos/ra2studio

Naime, stručnjaci su poboljšali rad proksija u mobilnim aplikacijama, što je omogućilo da se one koriste bez ograničenja, kao i specijalnih programa za njihovo zaobilaženje.

"Između vas i mesindžera, muzike, video-igara i drugih servisa više nema prepreke, koristite V kontakte kao i pre, bez VPN-a", navodi se na internet-stranici ove mreže.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski produžio je ove godine zabranu korišćenja ruskih sajtova i društvenih mreža na teritoriji zemlje za još tri godine. To se odnosi na društvene mreže i sajtove V kontakte, Odnoklasnjiki, Jandeks, Mejl.ru, Kapserski, Doktor veb i druge, prenosi Sputnjik.

Zabrana je prvi put uvedena 2017. godine, u vreme predsednika Petra Porošenka. Korisnici u Ukrajini mogu da im pristupe samo uz pomoć VPN servera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: