Budite "majstor" za Messenger: Pročitajte poruku a da drugi ne znaju

Ukoliko ne želite da neko sazna da ste pročitali poruku na aplikaciji Messenger, evo nekoliko načina kako da to i omogućite.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2020.

17:30

Budite
Foto: depositphotos/bigtunaonline

Sakrijte obaveštenje o pročitanoj poruci na desktop računaru

Nažalost, ne postoji unapred ugrađena opcija, već morate da posegnete za nekom od ekstenzija za vaš web broswer.

Ako koristite Google Chrome, trebalo bi da budete oprezni koji ćete odabrati, jer uvek postoji opasnost da neki dodatak ili ekstenzija sadrže viruse.

Mogli biste, na primer, da isprobate "Messenger Unread" - to omogućava isključivanje funkcija kao što su "seen", podatak kada ste poslednji put bili aktivni, obaveštenje kada kucate odgovor itd.

Poslednje ažuriranje stiglo je u februaru, a u pitanju je open-source dodatak, pa možete sami da proverite da li je problematičan zbog nečega (ili da zamolite nekoga ko se u to razume).

Kako da izgleda kao da ste stalno offline

Ako iz bilo kog razloga ne želite da vaši prijatelji znaju kada ste na internetu, to možete da isključite u podešavanjima.

Potrebno je da odaberete Settings, pa onda da isključite "Show when you're active".

Kako biste potpuno nestali sa radara, potrebno je da isključite ovu funkciju na svim uređajima na kojima koristite Facebook ili Messenger.

Sakrijte da ste pročitali poruku na mobilnoj aplikaciji

Morali biste da posegnete za nekim trikovma, jer ovde ne postoje ekstenzije.

Jedna od stvari koju možete da uradite, jeste to da čitate poruke koristeći notifikacije.

Android i iOS imaju opciju pomoću koje možete da zadržite notifikaciju kako bi vam se prikazala poruka, mada ne za sve modele. Za neke možete da pročitate samo deo poruke, ukoliko je malo duža.

Drugi trik koji možete da probate, jeste stari dobri Airplane mode. Njega ćete na Android OS naći uglavnom kada prevučete sa vrha ekrana, kako biste dobili "brza podešavanja". Kada je iOs u pitanju, samo idite na Control Center i tu je.

Uključivanjem ovog režima rada, možete da otvorite poruku bez bojazni da će vaš sagovornik videti to. Ne zaboravite samo jedno - pre nego što isključite Airplane Mode, obavezno iskoristite "Force Stop" kako biste isključili Messenger.

Pronaći ćete je na Androidu kada odaberete "kvadrat" iz trake za navigaciju, a na Apple uređaju tako što ćete dva puta pritisnuti Home dugme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: