Windows 10 ažuriranje: Copy-Paste više nikada neće biti isti

Sve se više priča o tome da Microsoft na proleće 2021. godine planira novi Windows 10X, ali bi neke nove opcije mogle da stignu na Windows 10 mnogo pre nego što se očekuje. Među promenama bi mogao da se nađe i novi panel koji će zauvek promeniti to kako copy-paste funkcioniše.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

17:13

Windows 10 ažuriranje: Copy-Paste više nikada neće biti isti
Foto: depositphotos/bloomua

Microsoft će, tako, dodati panel na koji korisnici mogu da dodaju emotikone, GIF-ove, te druge sadržaje. Novi panel pored toga sadrži i nekoliko novih funkcija koje bi korisnicima trebalo da olakšaju dodavanje sadržaja u poruke, dokumenta, te mejlove.

Tu je i opcija "Clipboard history", koja prikazuje elemente koji su poslednji kopirani na panel, a Windows korisnicima već omogućava da joj pristupe kada kliknu na Windows taster i V, prenosi PC Press.

Najveći problem je u tome što se u okviru ove opcije trenutno čuva do 25 elemenata koji su prethodno korišćeni, pa se stari brišu čim se pojave novi, ali bi to uskoro moglo da se promeni.

Na Windows 10 uskoro stiže nova "Clipboard history" opcija, i ne podržava samo tekst, već i fotografije, te HTML sadržaje. Tako će prastara copy-paste funkcija pretrpeti promenu koja bi uskoro mogla da je pošalje u istoriju, budući da se sadržaji sve ređe kopiraju, a sve češće pamte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: