Bezbednosni propust kompanije Nintendo otkrio je tajnu iz 90-ih FOTO

Propust kompanije Nintendo dozvolio je da veliki broj internih dokumenata u vezi sa projektima ove kompanije procuri u javnost i da kroz takozvani "Gigaleak" otkrije niz do sada neviđenih detalja.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Getty Images, Sean Gallup / Staff
Foto: Getty Images, Sean Gallup / Staff

Informacije koje su leakeri pronašli među fajlovima su izuzetno različite, i otkrivaju neke od otkazanih projekata ove japanske kompanije, razne prototipe, kao i detalje o kultnim igrama koje do sada nismo znali.

U ovom slučaju, pišemo o igri Super Mario 64, koja se 1996. godine pojavila za Nintendo 64 konzolu i uvela je revoluciju u Super Mario serijal, ali i u video-igre generalno, sa trodimenzionalnim gejmplejom. "Gigaleak" je otkrio niz dokumenata i zapisa vezanih za sam razvoj Super Mario 64, od kojih jedan dokumentuje datume početka i završetka razvojnog procesa.

Zahvaljujući dokumentu saznaje se da je razvoj ovog naslova započet 7. septembra ’94. godine i završio se 20. maja ’96. godine, što znači da je proces nastanka igre trajao 622 dana, odnosno oko 20 meseci.

Takođe, među procurelim fajlovima igre otkriven je radni naziv igre – Ultra Mario 64. Na svu sreću, od tog naziva se odustalo, a još nešto što se nije našlo u finalnoj verziji je Luigi, koji je trebao biti drugi igrivi karakter, navodi play.co.rs.

Ovi detalji dolaze mesec dana nakon što smo imali prilike da zaigramo 4K remake za Super Mario 64, kojem je Nintendo nažalost stao na put.

strana 1 od 43 idi na stranu