Twitter nalozi poznatih na meti hakera i bitkoin prevere

Twitter nalozi poznatih ličnosti, među kojima su Bil Gejts i Ilon Mask, kao i velike američke kompanije poput Epla, bili su na meti hakera koji su pokušali prevaru kriptovalutama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2020.

09:26

Twitter nalozi poznatih na meti hakera i bitkoin prevere
Ilustracija/Foto: depositphoto/ ooGleb

U porukama, ubzo izbrisanim sa ciljanih naloga, pozivaju se korisnici da ulože bitkoine na određene adrese, posle čega bi im bio navodno vraćen dvostruki iznos.

Twitter je saopštio da "ispituje" situaciju, a izvršni direktor kompanije Džek Dorsi rekao je da je svima u Tviteru užazno zbog toga što se desilo.

Na meti napada bili su, između ostalih, nalozi repera Kanje Vesta, bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, milijardera Majka Blumberga, kao i bivši potpredsednik SAD i kandidata Demokrata na predsedničkim izborima Džoa Bajdena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: