Neočekivani saveznik: Vlasti koristile ulična svetla da nadziru demonstrante

Policija San Dijega koristila je pametne bandere predviđene za smanjenje saobraćajnih nesreća, kako bi posmatrala i identifikovala učesnike demonstracija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2020.

16:34

Neočekivani saveznik: Vlasti koristile ulična svetla da nadziru demonstrante
Foto: Depositphotos, ajafoto

Protesti organizovani od strane BLM pokreta, ali i samih građana u SAD i dalje ne jenjavaju, a u San Dijegu su vlasi odlučile da se posluže neočekivanom metodom - 3.200 pametnih bandera postavljeno je u gradu još 2017. godine, a sada se koriste podaci koje su prikupili.

Tamošnji list Voice of San Diego je zatražio od institucija pristup javnim podacima, a na osnovu tog uvida izvestili su da je krajem maja i početkom juna podacima pametnih bandera pristupljeno najmanje 35 puta.

"Policijska uprava San Dijega prvenstveno je gledala slučajeve vandalizma, pljačke i uništavanja imovine, kao i to da li su izvršavani napadi na vozila koja prolaze ili policiju", piše u izveštaju VOSD.

Ovo nije bila prvobitna namena pametnih bandera, već su oni postavljeni kako bi podaci sa njih mogli da se koriste za bezbedniji saobraćaj i manje gužve, a od kada se prvi put povela priča o njima mnoga udruženja građana su bila protiv uvođenja, zbog zabrinutosti za privatnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: