Zabranili Trampov nalog zbog "Meksikanaca silovatelja": "Nema izuzetka za političare, svi su isti"

Gejming platforma Twitch privremeno je zabranila pristup američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Izvor: B92, TNW
Podeli
Foto: GettyImages/Drew Angerer/Staff
Foto: GettyImages/Drew Angerer/Staff

Kompanija u vlasništvu Amazona saopštila je da su registrovali "govor mržnje" koji je dolazio sa Trampovog naloga, a dve objave su bile ključne u odluci da bude zabranjen.

Prvo, u pitanju je snimak mitinga iz 2015. godine, gde je Tramp tvrdio da Meksiko šalje silovatelje u SAD. Druga sporna objava je snimak Trampovog mitinga od 20. juna ove godine u Tulsi, gde se mogu čuti njegovi rasistički komentari.

"Kao bilo ko drugi, političari na platformi Twitch moraju da se pridržavaju naših uslova i smernica. Ne pravimo nikakve izuzetke za političke ili informativne sadržaje, i reagovaćemo svaki put kada dobijemo prijavu i kada su naša pravila prekršena", rekli su iz Twitch-a u izjavi za portal The Verge.

Nije jasno koliko će trajati ova zabrana, ali verovatno se Tramp oko toga i ne uzbuđuje previše, s obzirom na to da njegov Twitch nalog ima oko 125.000 pratilaca. Ova brojka svakako nije mala, ali treba je staviti u širi kontekst: Poređenja radi, na društvenoj mreži Twitter, Trampa prati oko 83 miliona ljudi.

strana 1 od 39 idi na stranu