Nekad su bili glavni u igri: Čuveni proizvođač fotoaparata "bacio peškir"

Kompanija Olympus je objavila planove da se potpuno povuče iz proizvodnje kamera i fotoaparata, prodajući taj deo svog poslovanja investicionom fondu Japan Industrial Partners, u čijem je vlasništvu i brend VAIO.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 24.06.2020.

12:37

Nekad su bili glavni u igri: Čuveni proizvođač fotoaparata
Foto: ilustracija, depositphotos, Ha4ipiri

Nekada su fotoaparati igrali veliku ulogu u ovoj kompaniji, ali sada je fokus na proizvodnji medicinske opreme, poput endoskopa.

Generalni direktor Jasuo Takeuči nagovestio je još prošle godine da bi ovo moglo da se desi, mada je ubrzo nakon toga Olympus demantovao tvrdnje o mogućoj prodaji, prenosi The Verge.

Kako su iz kmpanije Olympus saopštili, "sprovedene su mnoge mere za suočavanje sa izuzetno teškim tržišnim uslovima, a tu spada i izuzetno smanjena mogućnost prodaje zbog evolucije mobilnih telefona".

Međutim, zaključili su da njihovi napori ipak nisu dovoljni, i da je prodaja neizbežna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: