Čitaoci B92.net izabrali: Ovo je najbolja aplikacija za mape, da li ste iznenađeni?

Pre nedelju dana, čitaoci našeg portala birali su najbolju aplikaciju za mape.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2020.

10:57

Čitaoci B92.net izabrali: Ovo je najbolja aplikacija za mape, da li ste iznenađeni?
Foto: Depositphotos, alexey_boldin

U anketi je učestvovalo 11.399 čitalaca, a prvo mesto je, možda iznenađujuće, odnela aplikacija Maps.me, sa 4.184 glasa, odnosno 37% od ukupnog broja.

Ovu aplikaciju su razvila četvorica Rusa, 2014. godine ju je otkupila ruska internet kompanija Mail.ru, a tada je i postala deo My.me brenda. U pitanju je open-source mapa, koja ima više od 50 miliona preuzimanja na Google Play prodavnici.

Na drugom mestu ankete nalazi se Google Maps, sa 3.569 glasova, to jest 31%. Odmah iza nje je i aplikacija Here Maps. sa 1.984 glasa, odnosno 17%.

Sudeći po komentarima, neke od najvažnijih karakteristika koje su uticale na glasanje jesu kvalitet offline mape, redovno ažuriranje i pristupačan interfejs.

Osim toga, neke mape su kvalifikovane kao bolje za vožnju, a za neke naši čitaoci smatraju da su najbolji ukoliko idete pešaka.

Od četvrtog do sedmog mesta, redosled je sledeći: iGo (6%), Sygic (4%), Yandex (2%) i TomTom (2%).

Da li ste saglasni sa rezultatima ankete, ili mislite da bi trebalo da izgledaju drugačije? Šta je vama najvažnije kada koristite aplikacije za mape?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: