Apple moli Eskobara: Priča vredna 2,6 milijardi

Roberto de Hesus Eskobar Gavirija, brat zloglasnog kralja droge Pabla Eskobara, nastavlja svoju borbu portiv Apple kompanije vrednu 2,6 milijardi dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

14:19

Apple moli Eskobara: Priča vredna 2,6 milijardi
Foto: Gettyimages, Spencer Platt/Staff

Apple je odgovorio na Eskobarovu tužbu, tražeći da se rok produži za 30 dana kako bi mogli sve da ocene i pravilno postupe, navodi Olaf Gustafson, izvršni direktor kompanije Eskobar. Međutim, on je isto tako rekao i da je Eskobar već odlučio da odbije ovaj zahtev.

"Svi sudovi u SAD dozvoljavaju samo 30 dana da se odgovori na tužbu. Ukoliko tuženi ne odgovori, mi dobijamo spor. Zašto bi najmoćnijoj i najvećoj kompaniji na svetu, a to je Apple, trebalo produženje? Osim ako jednostavno ne znaju kako da odgovore", rekao je Gustafson.

Ako ste propustili, evo o čemu se radi

Roberto Eskobar je prošlog meseca pokrenuo tužbu protiv kompanije Apple, tvrdeći da njegov iPhone X ima bezbednosnih problema, iako u reklamama piše da je "najsigurniji telefon na tržištu". Važno je napomenuti da se tužba podnosi u ime Roberta Eskobara, pojedinca, a ne Eskobar kompanije.

Nakon što je dobio niz bizarnih FaceTime poziva, koji su kulminirali pretećim pismom u januaru 2019. godine, Eskobar sada veruje da je ranjivost iPhone X uređaja dovela njegov život u opasnost. U stvari, dodaje da je bio prisiljen da se skriva kako bi preživeo, piše portal The Next Web.

On je, kako kaže, prevaren zbog toga što je Apple u svojim reklamama tvrdio da ovaj model telefona nikad neće biti podložan napadima, i da ga je on baš zbog toga kupio.

Eskobar, zato, tuži Apple za "kršenje ugovora", "zabludu/nemarnost" i "duševnu bol izazvanu nemarnošću". Zbog toga traži odštetu u iznosu od 2,6 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: