Zakerberg priznao: Fejsbuk nije reagovao na vreme

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg priznao je danas da je ta društvena mreža kasnila u reagovanju na mešanje u američke predsedničke izbore 2016. godine i izrazio uverenje da će biti moguće "zaštititi integritet" narednih izbora u SAD.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: GettyImages, Johannes Simon
Foto: GettyImages, Johannes Simon

Fejsbuk je, poput Tvitera, žestoko kritikovan zbog propusta u velikim kampanjama dezinformisanja 2016. godine, uključujući i američku predsedničku kampanju.

Priznajući da je Fejsbuk kaskao tokom poslednje predsedničke kampanje u SAD, Zakerberg je u intervjuu za BBC istakao da sprečavanje mešanja u izbore predstavlja "trku u naoružanju" protiv zemalja kao što su Rusija, Iran ili Kina.

"Zemlje će nastaviti da pokušavaju da se mešaju i imaćemo ovakve probleme, ali mnogo toga smo naučili od 2016. i uveren sam da ćemo moći da zaštitimo integritet narednih izbora", koji će biti održani 3. novembra, rekao je on.

Zakerberg je u istom intervjuu rekao da je Fejsbuk tokom pandemije koronavirusa radio na uklanjanju lažnih vesti, omogućio ljudima da budu u kontaktu sa bližnjima i pomogao malim preduzećima.

strana 1 od 37 idi na stranu