Četvoronožni robot podseća ljude u parku da drže distancu VIDEO

U trenutku kada jednostavno deljenje prostora sa drugom osobom može biti opasna aktivnost, mnoge vlade, aerodromi i bolnice otkrivaju pogodnosti korišćenja robota za bezbedno čišćenje površina i isporuku roba i paketa.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 09.05.2020.

13:50

Default images

A roboti u Singapuru dobili su još jedno zaduženje. Tamošnje vlasti koriste četvoronožnog robota kako bi podsetili posetioce parka da bezbedno drže odstojanje jedni od drugih. Roboti patroliraju gradskim parkom u okviru dvonedeljne test-probe, emitujući unapred snimljene poruke "da podsete posetioce parka da se pridržavaju bezbednih mera distancije".

Organi Singaputa navode da se robot neće koristiti za identifikaciju pojedinaca.

Robot je opremljen kamerama koje će se koristiti za procenu broja posetilaca parka, ali Singapurski odbor za nacionalne parkove kaže da neće prikupljati lične podatke niti će se video koristiti za identifikaciju pojedinaca. Robot po imenu Spot je kontrolisan preko daljinskog upravljača, ali ima ugrađene senzore za zaustavljanje da se ne sudari i biće praćen vodičem. Ako testiranje robota prođe uspešno, Singapurski odbor za nacionalne parkove kaže da bi robot mogao da bude pušten u parku sa punim radnim vremenu tokom perioda kada ima najviše ljudi u parku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: