Dejvidu Ajku obrisan Youtube kanal: Širio lažne informacije u vezi sa koronavirusom

Youtube je obrisao nalog Dejvida Ajka, posle više upozorenja da krši politike ove mreže širenjem lažnih informacija u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2020.

11:32

Default images

Uprkos tome, na ovoj plaformi mogu i dalje da se objavljuju video-snimci na kojima se Ajk nalazi, sve dok ne krše politiku objavljivanja.

"YouTube ima jasne smernice o zabrani bilo kakvog sadržaja koji osporava postojanje i prenos koronavirusa onako kako su ga opisali SZO i Nacionalni zravstveni sistem SAD", rekla je portparolka ove plaforme za BBC.

"Zbog kontinuiranog kršenja ovih smernica, obrisali smo smo Youtube kanal Dejvida Ajka"

Kanal je imao više od 900,000 pratilaca u vreme kada je uklonjen. Poslednji snimak koji je Ajk objavio u petak, o tome da ga je Facebook zabranio, imao je oko 120 000 pregleda.

YouTube je potvrdio da Ajku neće biti dozvoljeno da pokrene novi kanal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: