Potvrđeno: Tehnologija za praćenje u (skoro) svim Android telefonima

Google je potvrdio da će koristiti Play Services kako bi u Android telefone implementirao novu tehnologiju za praćenje kontakata onih koji su zaraženi koronavirusom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2020.

12:53

Potvrđeno: Tehnologija za praćenje u (skoro) svim Android telefonima
Foto: depositphotos, Pe3check

Ovu tehnologiju Google i Apple zajedno prave, a biće kroz ažuriranja automatski dostupna svima koji imaju Android 6.0 ili noviji.

Već se dugo govori o tome, ali sve do sada nismo imali i zvaničnu potvrdu - ipak, Google je na sebe prihvatio ulogu "ubacivanja" tehnologije u sve Android uređaje. Očekuje se da ovo bude učinjeno u dve etape: Prva će biti kroz ažuriranje u narednih mesec dana, a druga nekoliko meseci kasnije.

Međutim, postoji određen broj Android uređaja koji ne koriste Google Play Services, a tu spadaju kneski Android telefoni, kao i svi Huawei telefoni proizvedeni nakon zabrane, piše The Verge.

U takvim slučajevima, rešenje problema izgleda malo drugačije: Google namerava da objavi framework koji bi te kompanije mogle da iskoriste za kopiranje ove tehnologije za praćenje koju su Apple i Google napravili.

Ipa, Huawei, Xiaomi i ostale kineske kompanije (ili kineska vlada) imaće poslednju reč u tome da li žele da ubace ovaj sistem u telefone korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: