Ovo je ubedljivo najpopularniji web-browser u Srbiji: Da li ste iznenađeni?

Veoma je važno koji web-browser koristite. Pitali smo vas u anketi na našem sajtu koji je vaš izbor, a anketa koju smo sproveli je izazvala velilku pažnju, ali i raspravu u komentarima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2020.

10:21

Ovo je ubedljivo najpopularniji web-browser u Srbiji: Da li ste iznenađeni?
Foto: Depositphotos, kantver

U našoj anketi učestvovalo je oko 7.500 čitalaca, a od ponuđenih odgovora nešto više od polovine glasova dobio je Google Chrome (50.6%).

Rasprava u komentarima uglavnom se povela oko toga koji internet pregledač (web-browser) je najbrži, ali je veoma bitna stavka bila i koji najviše štiti privatnost korisnika.

Neki čitaoci su anketu iskoristili i za dobru zabavu.

"Srećna nova godina svim korisnicima Internet eksplorera", bio je samo jedan od duhovitih komentara.

Šta je najvažnije?

Pažnja naših čitalaca najviše je bila okrenuta ka tome koliko je neki web-browser tečan u radu, koliko štiti njihovu privatnost ili koliko dodataka je u njega ubačeno. Oni koji su bili protivnici Google Chrome pregledača su najviše ciljali ipravo na to koliko su podaci zaštićeni.

"Ma kakav Hrom bre ljudi, pa da me prati Gugl non stop. Lisica samo!", bio je jedan od komentara koji dobro ilustruje zabrinutost privatnošću.

Drugo i treće mesto na listi zauzeli su Mozilla Firefox (22.8% glasova) i Opera (12.4%).

Zanimljiva je činjenica da je odgovor "Nešto drugo" bio četvrti sa 4.82% glasova čitalaca, pa se tako našao ispred pregledača Safari, Microsoft Edge i Microsoft Explorer.

A šta drugo?

Oni koji nisu bili ni za jedan od ponuđenih odgovora, već su izabrali "Nešto drugo", u komentarima su dali svoje mišljenje o tome koji je najbolji internet pregledač.

Najviše pozitivnih komentara od onih koji nisu ponuđeni dobili su Brave i Vivaldi.

"Koristim Brave i prezadovoljan sam. Ima ugradjenu podrsku za Tor pregledac, dolazi sa ugradjenim torrent klijentom. Takodje, za njega vec postoje razne korisne ekstenzije kao sto su dark mode za sve sajtove itd. Sve u svemu, moja preporuka", bio je jedan od najpopularnijih komentara koji se odnosio na alternativne web-browsere.

Da li biste vi izabrali drugačijeg pobednika ankete, i šta bi vas nateralo da donesete baš takvu odluku?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: