Čak su i proizvodnja i prodaja Iphone telefona pogođeni zbog koronavirusa

Kompanija Apple saopštila je danas da su proizvodnja i prodaja Iphone-a pogođeni zbog koronavirusa, kao i da će isporuke širom sveta privremeno biti ograničene.

Tehnopolis

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 18.02.2020.

10:00

Čak su i proizvodnja i prodaja Iphone telefona pogođeni zbog koronavirusa
Foto: Depositphotos/Imaginechina-Editorial

Proizvođač Iphone je prva velika američka kompanija koja je saopštila da će epidemija pogoditi njene prihode, ali nije otkrila za koliko, prenosi BBC.

"Ne očekujemo da ćemo ispuniti smernice o prihodima koje smo planirali za mart", navodi kompanija koja je u tekućem kvartalu ostvarila rekordne prihode od čak 67 milijardi dolara.

Kompanija je navela da će u Kini zbog zatvorenih prodavnica prodaja biti manja od očekivane.

"Sve naše prodavnice u Kini i prodavnice naših partnera su zatvorene. A prodavnice koje rade po skraćenom radnom vremenu nemaju veliki promet. Postepeno ponovo otvaramo što stabilnije i bezbednije", navela je kompanija. Prema proceni analitičara, virus bi u prvom kvartalu u Kini mogao da smanji potražnju za pametnim telefonima, što je najveće svetsko tržište aparta, a epidemijom je pogođena i automobilska indistrija, koja ima probleme u lancu snabdevanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: