"Sve može da se hakuje": Uljezi na profilu Barselone i Olimpijskih igara

Zvanične Tviter naloge Olimpijskih igara i fudbalskog kluba Barselona hakovala je ista grupa odgovorna za hakovanja od pre nekoliko godina.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.02.2020.

11:11

Foto: ilustracija, Depositphotos, oneinchpunch

Iz Tvitera su potvrdili da je grupa pod nazivom OurMine i putem "treće strane" hakovala račune Olimpijskih igara i fudbalskog kluba Barselona.

"Čim smo postali svesni o problemu, zaključali smo kompromitovane račune i usko sarađujemo sa našim partnerima na njihovom vraćanju", rekao je portparol.

"Međunarodni olimpijski komitet može da potvrdi kako istražuje potencijalan upad u neke od društvenik mreža", rekao je u izjavi portparol MOK. Barselona je takođe potvrdila hakovanje u svom tvitu.

"Zdravo, mi smo OurMine. Sve može da se hakuje", glasila je objava koju su uljezi postavili na nalog Olimpijskih igara.

Postavljen je bio i link sa e-mail adresom i internet stranicom ove grupe, pozivajući korisnike da kontaktiraju grupu kako bi "poboljšali sigurnost svog naloga".

Barselona je malo gore prošla - OurMine napisali su tvit u kome se pozivaju na pročitane privatne poruke, i kažu kako se nekadašnji igrač Nejmar vraća u Barsu, prenosi Biznis insajder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: