Žustra rasprava na B92 o najboljem telefonu: Cena, karakteristike ili dizajn?

Dok je sveta i veka rasprave o najboljim telefonima neće prestati, kako o njihovim karakteristikama, tako i o neizostavnoj ceni. Pitali smo vas koji je po vama najbolji mobilni telefon od pet ponuđenih, a anketa koju smo sproveli za 24 sata izazvala je veliku pažnju, ali i žustru raspravu u komentarima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2020.

12:27

Žustra rasprava na B92 o najboljem telefonu: Cena, karakteristike ili dizajn?
Foto: Depositphotos, santypan

U anketi je učestvovalo oko 4.700 čitalaca. Od ponuđenih modela, čitaoci sajta B92 su odabrali Samsung Galaxy S20 Ultra kao najbolji (29.6%), a rasprava u komentarima uglavnom se vodila oko odnosa cena i kvaliteta samih uređaja.

"Najbolji telefon je onaj koji vam pravi pare. Sve ostalo su budalastine", jedan je od komentara na ovu anketu.

Šta je presudilo?

Čitaoci su u komentarima pisali ponajviše o cenama uređaja, kao i o opštim performansama.

"S20 Ultra, naravno. Pogledas specifikacije i sve ti jasno. Ali skupo, brate", bio je komentar koji dobro opisuje mišljenje koje vlada u komentarima.

Takođe, ni ovoga puta, naravno, nije izostala večita dilema: Da li je iOs bolji od Androida, pa je "Bitno je da je android, a ne babski ios." bio komentar koji to i opisuje.

Ostatak liste je, redom, izgledao ovako: iPhone 11 Pro Max (23.75%), Huawei Mate 30 Pro (20.71%), Xiaomi Mi Note 10 Pro (18.54%) i fenjeraš OnePlus 7 Pro (7.4%).

Bez obzira na to što je poslednji na listi, i OnePlus 7 Pro ima svoje "branioce":

"Oneplus 7 pro na zadnjem mjestu u anketi. A bolji telefon od svih. Pogotovo odnos ulozeno dobijeno. Al to ti je nas narod. Samo nek je iphone i samsung. Pola koji su glasali nisu ni culi za oneplus a kamoli koristili nekad”, glasio je jedan komentar.

Sumiranje rezultata

Samsung S20 Ultra je najnoviji flegšip uređaj, pa je i logično da ima najbolje specifikacije.

iPhone i Huawei uvek će imati svoje verne korisnike, a malo je na čitaoce B92 uticao i "Google vs. Huawei slučaj”.

Xiaomi i OnePlus su možda najmanje poznati sa ove liste, ali su i dosta jeftiniji od prethodna tri telefona. Zato su čitaoci uglavnom koristili argument cene kada su glasali u njihovu korist.

Pozivamo Vas da nam kažeteu komentarima i šta Vi mislite: Da li biste izabrali drugačijeg pobednika ankete, i šta bi Vas nateralo baš na takvu odluku?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: