WhatsApp od danas isključen za milione telefona: Da li je i vaš među njima?

Starije verzije Androida i iOS operativnih sistema od danas više neće imati pristup aplikaciji WhatsApp.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 01.02.2020.

14:40

WhatsApp od danas isključen za milione telefona: Da li je i vaš među njima?
Foto: Depositphotos, Mactrunk

Kako je saopštila kompanija Facebook, taj potez je neophodan zbog zaštite bezbednosti korisnika, prenosi BBC.

Pametni telefoni, koji koriste android verziju 2.3.7 i starije verzije, kao i ajfoni iOS 8 i stariji neće više moći da koriste WhatsApp, a navodi se da će većina korisnika ipak moći da ih koristi nakon što ažurira operativne sisteme.

Ipak, određeni uređaji poput iPhone 4, koji podržavaju jedino operativni sistem iOS 7, više neće biti kompatibilni sa aplikacijom.

"WhatsApp nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala bezbedna, ali istovremeno se suočava s neprijatnom nuspojavom, odnosno, činjenicom da aplikacijia više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima", rekao je analitičar Ben Vud.

Aplikacija WhatsApp je četvrta najčešće preuzimana aplikacija decenije, i ona je prvi put još 2017. upozorila svoje korisnike na promene koje ih čekaju u budućnosti.

"Ovo je posljednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razmenu poruka prestala da radi na brojnim uređajima još 2016. godine, te na svim Windows telefonima od 31. decembra 2019. godine", izjavio je portparol kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: