Iznenađenje za nove korisnike: Još jedno Windows 10 upozorenje

Windows 10 se i dalje suočava sa mnogim problemima, a kraj Windows-a 7 znači da će milioni korisnika, ako već nisu, uskoro preći na ovu verziju operativnog sistema, pa će i oni, kao i stari korisnici, morati da obrate pažnju na poslednje upozorenje o ažuriranju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.01.2020.

10:20

Iznenađenje za nove korisnike: Još jedno Windows 10 upozorenje
Foto: depositphoto/ifeelstock

Radi se o tome da je novo Windows 10 sigurnosno ažuriranje (KB4528760) prilično problematično, pa prvo pravi probleme oko instalacije i korisnike obaveštava o greškama do kojih je došlo u okviru sistema, ali nigde piše ništa o tome šta je izazvalo komplikacije.

Problem se tu ne završava, budući bug da utiče i na restartovanje računara, te pojedine kompjutere sprečava da se ponovo pokrenu, te ih obaveštava o problemu "0xc000000e". Sa problemom se suočava sve veći broj korisnika, a komplikacije počinju onog trenutka kada se preuzme novo ažuriranje.

Neki korisnici su problem povezali sa Microsoft-ovom Connect aplikacijom, koja je već neko vreme „u penziji,“ budući da je bug najviše pogodio one koji je imaju na svojim uređajima.

Microsoft još uvek nije progovorio o problemu, a pogođenim korisnicima se preporučuje reinstalacija sistema, što je rešenje koje je prilično nezgodno. Tako bi milione Windows 7 korisnika, koji žure ka Windows 10 verziji dok je besplatna, moglo da sačeka neprijatno iznenađenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: