Nevidljiva tastatura: SelfieType je stigao

Samsung je kreirao nevidljivu virtuelnu tastaturu koja koristi AI da prati pokrete prstiju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2020.

12:09

Default images

U pitanju je projekat iz njihovog C-Lab inkubatorskog programa, koji uključuje AI softver za kreiranje virtuelne tastature na ravnim površinama. Unutar C-Lab-a trenutno se razvija 40 projekata, za koje se očekuje da će u nekom trenutku prerasti u nezavisne start-up kompanije, piše PC Press.

Konkretan projekat o kome je ovde reč nazvan je SelfieType.On koristi prednju kameru na telefonu, tabletu ili laptopu preko koje prati pokrete prstiju i „prevodi“ ih u standardni QWERTY raspored.

Ovaj softver ne zahteva nikakvu dodatnu opremu i kada bude dostupan na tržištu predstavljaće odličnu alternativu za fizičke tastature.

Glavna prednost ovog alata je što neće biti potrebe da se na put nose Bluetooth tastature pune veličine, ili mini tastature. Za rad SelfieType-a dovoljno je da se obezbedi neka ravna i čista površina.

Demonstracija ovog programa dostupna je na ovogodišnjem CES-u, a za sada se ne zna kada će biti komercijalno dostupan, niti kolika će mu biti cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: