Koliko kamera je previše kamera? Novi Huawei P40 imaće ih pet

Informacije o novom modelu kompanije Huawei - P40 - već polake "cure" u javnost. Očekuje se da će smartfon biti predstavljen početkom sledeće godine, a trebalo bi da na tržište stigne sa snažnim hardverskim karakteristikama kao što su ekran od 120Hz, pet zadnjih kamera i baterija od 5.500mAh.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 13.12.2019.

14:00

Koliko kamera je previše kamera? Novi Huawei P40 imaće ih pet
Foto: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

Huawei je, čini se, spreman da nastavi niz hardverski snažnih uređaja i sa budućim modelom P40.

Prema informacijama koje su za sada "poznate", Huawei P40 će imati 6,5 inčni 2K OLED ekran sa osvežavanjem od 120 Hz. Gotoov čitava prednja strana uređaja biće ekran koji će pokrivati čak 98% površine.

Na zadnjoj strani naći će se sistem od pet kamera marke Leica koji će činiti i 64MP Sony IMKS686 sa OIS-om, ultra-široka kamera od 20MP i telefoto objektivom od 12MP sa makro kamerom kao i ToF (time-of-flight) senzor.

Huawei će, prenosi AndroidCentral, na sve to dodati i bateriju od 5.500mAh kako bi zaokružio ponudu.

Na kraju, treba podsetiti da Huawei i dalje nema pristup Google aplikacijama i servisima. Ako se to u međuvremenu promeni, uređaji P40 i P40 Pro mogli bi da budu pravi konkurenti na globalnoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: