Kako smanjiti fluktuaciju radnika u sektoru maloprodaje? Boostowski ima aplikacija rešenje

Dobro je poznato da je fluktuacija zaposlenih u maloprodaji velika, te da se poslodavci na razne načine dovijaju ne bi li zadržali radnike, ili makar saznali zašto se često odlučuju da promene posao. Konsultant Biljana Ždrale više od 20 godina pomagala je da se se takvoj praksi stane na put, i to održavanjem radionca za zaposlene.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2019.

13:26

Kako smanjiti fluktuaciju radnika u sektoru maloprodaje? Boostowski ima aplikacija rešenje
Biljana Ždrale / Foto: Promo

Kako sama svedoči, u jednom trenutku svoje karijere primetila je da njen posao postaje neisplativ, ali je istovremeno shvatila i šta treba uraditi da se to promeni. Naime, ona je uz pomoć svojih saradnika osmislila aplikaciju Boostowski – idealnog menadžera svakom prodavcu.

Jednom kada je i zaposleni i njegov menadžer instaliraju, aplikacija Boostowski funkcioniše tako što generiše i analizira sve podatke koje „ljudi menadžeri“ ne stižu da obrade na dnevnom nivou zbog poslovnih obaveza koje i sami imaju.

Zaposleni u maloprodaji kroz ovu aplikaciju imaju alat koji im pomaže oko svakodnevnih zadataka, odnosno, imaju uvid u to šta sve treba da se uradi tog dana na poslu i u kojoj meri, kako bi se željeni rezultat postigao, ali i koliko su bonusa zaradili ako rezultat premaše. Sve informacije o napretku prodavca šalju se višem menadžmentu dva puta dnevno i oni na na taj način mogu da vide dostignuća zaposlenih, da komuniciraju informacije o popustima, novim kolekcijama i mogu da savetuju zaposlene.

Osim o benefetima koje je njena aplikacija donela u svet maloprodaje, Ždrale u svojim javnim nastupima često ističe kako nikada nije kasno da se preduzme ovakav poslovni poduhvat, budući da i sama pripada generaciji koju digitalni svet nije pratio od početka karijere. Ona snažno ohrabruje sve ljude koji dođu na sličnu ideju, a misle da zbog svojih godina nemaju dovoljno znanja i iskustva u radu sa digitalnim tehnologijama, da slede njen primer i upišu neku od startap akademija, na kojima se, kako kaže, nauči mnogo - od osnovnih pojmova do značajnih kontakata koji umnogome mogu pomoći u daljem radu.

Kampanja „Srpske inovacije – ponos nacije“ koja nastoji da promoviše ovu i slične aplikacije, sprovedena je u okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva, koji je pokrenuo Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Cilj ovog projekta jeste da se građani, a posebno mladi, osnaže da razmišljaju na preduzetnički način, kao i da u većoj meri osnivaju svoje inovacione i tehnološke startap kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: