Šta radi Mask kad ne šalje automobile u svemir? Razbija telefone!

Ilon Mask ima pomalo neobične navike kada je korišćenje telefona u pitanju. Šef kompanija SpaceX i Tesla nije baš od onih ljudi koji, posle godinu-dve korišćenja smartfona, traži savete kako da produži život svog uređaja i da mu što duže omogući što bolji rad...

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.10.2019.

15:38

Šta radi Mask kad ne šalje automobile u svemir? Razbija telefone!
Foto: GettyImages / Justin Sullivan

On će ga radije razbiti u komadiće!

Zbog prirode svog posla, Ilon Mask prilično često menja pametne telefona, a kada to uradi - sa starog uređaja obriše sve podatke i potom ga fizički uništi.

Zvanični, nedavno objavljeni, dokumenti SpaceX-a potvrđuju da u toj kompaniji postoje prilično rigorozne mere kada bezbednost u pitanju. A one, najverovatnije, ne važe samo za ekscentričnog milionera "koji iz zabave lansira automobile u svemir".

"Iz bezbednosnih razloga, gospodin Mask redovno menja svoj mobilni uređaj, posle čega se stari uređaj snima, zatim briše, i na kraju arhivira ili uništava", prenosi Business Insider saopštenje iz kompanije SpaceX. Ova zvanična izjava objavljena je u jeku spora koji je nastao pošto je britanski vozač Vernon Ansvort tužio Maska tvrdeći da ga je na Twitteru nazvao "pedo likom", i pored toga što se ovaj kasnije izvinio i obrisao tvit.

Inače, Mask je taj tvit objavio nakon što je Ansvort (koji je pomagao u spasavanju fudbalske ekipe i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu) rekao da podmornica, koju je šef SpaceX-a poslao u pomoć spasilačkoj ekipi, ne bi bila od pomoći, kao i da se tu radi o običnoj samoreklami.

"Gospodin Mask redovno nadograđuje svoj telefon, ali je i dalje prinuđen da ga, iz bezbednosnih razloga, povremeno menja", izjavio je Maskov advokat Aleks Spiro, istakavši da Mask to radi zbog "osetljivih internih informacija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: