Tehno zagonetka: Pronađite televizore među slikama!

"Poslednja inovacija tehnološkog sveta", kako su je nazvali iz Samsunga, upravo je postal dostupna i u Srbiji. Za nju kažu da, kada ne radi, ulepšavanje enterijer doma, ali i odražava lični i životni stil vlasnika.

Tehnopolis

Izvor: Priredio: Miloš Jovanoviæ

Sreda, 16.10.2019.

08:30

Tehno zagonetka: Pronađite televizore među slikama!
Foto: B92/MJ

U godini u kojoj je obeležio pola veka postojanja, odnosno "50 godina inovacija", južnokorejski proizvođač sinoć je u Beogradu predstavio najnovije pametne televizore iz Samsung The Frame linije.

Ovi uređaji jedinstveni su po tome što, da ne znate šta su, a da ih vidite na zidu nekog stana (kada su isključeni), gotovo sigurno ne biste mogli ni da pomislite da je u pitanju TV prijemnik.

Lajfstajl televizori The Frame linije, i bukvalno, izgledaju kao slike koje vise na zidu. To im omogućava baza od preko 1.200 umetničkih dela koje ovi uređaji emituju, kada se na njima ne gleda televizijski program. Ne ekranu se takođe mogu naći i fotografije, bilo one koje odgovaraju ambijentu ili druge, po izboru vlasnika.

Na slici ispod su dva televizora i četiri slike. Pokušajte da pogodite pod kojim brojevima se nalaze televizori, a pod kojima umetničke slike. (Odgovor možete naći na kraju teksta.)
Foto: B92/MJ
The Frame televizori imaju senzor pokreta koji detektuje prisustvo ljudi u prostoriji u kojoj se oni nalaze, pa će tako kada je soba uređaj sam "isključiti" sliku na ekranu. Napredna tehnologija televizorima omogućava da celom svojom povšinom budu naslonjeni na povšinu zida, što još više doprinosi "slika" efektu.

Uređaji su opremljeni QLED ekranima sa unapređenom HDR 10+ tehnologijom i stopostotnom vidljivošću boja. Paneli dolaze u četiri veličine: od 43, 49, 55 i 65 inča.

A da su televizori prilagodljivi gotovo svakom ambijentu govori i to što njihov ram dolazi u četiri različite boje: beloj, crnoj, bež i braon.

Raspon cena Samsung The Frame televizora trenutno se kreće se od 130 do 250 hiljada dinara, u zavisnosti od veličine ekrana.
Foto: B92/MJ
Odgovor: Samsung The Frame televizori se nalaze pod brojevima 2 i 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: