Evropski sud odlučio: Facebook će biti primoran da ukloni govor mržnje

Vrhovni Evropski sud pravde doneo je odluku da medijski gigant Facebook treba da cenzuriše govor mržnje svih korisnika ove aplikacije u Evropskoj uniji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

13:04

Evropski sud odlučio: Facebook će biti primoran da ukloni govor mržnje
Ilustracija/Foto: grinvalds /depositphotos

"Zakon EU ne sprečava davatelja usluge poput Facebook-a naredbu da ukloni identične i, u određenim okolnostima, jednake komentare prethodno proglašene nezakonitim", navodi se u saopštenju Evropskog suda pravde.

"Zakon EU ne sprečava da takva zabrana proizvodi efekte širom sveta, u okviru relevantnog međunarodnog prava koje države članice moraju da uzmu u obzir", dodaje se.

Facebook je ranije rekao da slučaj ugrožava slobodu govora na mreži, jer pod trenutnom vladajućom strukturom jedna zemlja može da traži da kompanija izbriše materijal i u drugim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: