Simfonija u 4K: Šta se dobije kada se spoje 260 ekrana od 55 inča? VIDEO

Jedan od globalnih lidera u proizvodnji televizora sa OLED ekranima velikih dijagonla, na IFA sajmu u Berlinu je izložio prvi 8K OLED televizor na svetu.

Piše: Miloš B. JovanovićIzvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE / Felipe Trueba
Foto: EPA-EFE / Felipe Trueba

Uređaj sa ekranom dijagonale 88 inča, koji emitije sliku izuzetne oštrine i spektra boja, glavni je ekspont u delu štanda korejskog proizvođača posvećenog televizorima.

Međutim, ono što je kod LG-a posetiocima privuklo još više pažnje, je ujedno i jedan od (naj)impresivnijih momenata najvećeg evropskog sajma tehnike.

Na ulazu na svoj štand, LG je postiocima prikazao spektakularne vodopade, i to u 4K rezoluciji.

Foto: B92
Foto: B92

I ne samo vodopade. Postioce, koji se tamo zateknu okružiće, zvezvdano nebo, živopisna priroda, osunčana šuma, talasi okeana, "leteće" sveće...

Da bi sve to bilo moguće, i da bi demonstrirao dokle je otišao u razvoju OLED ekrana, LG je kreirao video instalaciju sačinjenu od 260 fleksibilnih 4K OLED ekrana dijagonale 55 inča, i nazavo je "OLED vodopad" (engl. OLED Waterfall).

Iako na štadu nisu znali da nam kažu kolika bi bila ukupna površina mega ekrana koji bi nastao spajanjem svih ovih OLED-a u jedan, kao ni kolika bi bila njegova cena, ističu da je namena ove zaista impresivne preznetacije da privuče pažnju posetilaca.

A svi koji su imali prilike da je vide, složiće se da je LG u tome zaista uspeo!

strana 1 od 27 idi na stranu