Najmoćniji čipset i četiri kamere: Ovo je novi Huawei Mate 30 FOTO

Promotivna fotografija novog Huaweijevog telefona premijum klase pojavila se kineskoj društvenoj mreži Weibo, odakle se ubrzo proširila intrenetom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 27.08.2019.

09:00

Default images

Fotografija je potvrdila da će Huawei Mate 30 Pro na poleđini imati kružni modul u kome će biti smeštene četiri kamere, umesto tri, kako se prethodno pretpostvljalo.

Na fotografiji je uočljivo da je LED blic smešten sa leve strane, izvan modula. Za sada, međutim, nije poznato čemu, pored već standardnih širokougaone, ultra široke i telefoto kamere, služiti četvrta kamera, ali je moguće da je u pitanju 3D senzor (ToF tipa), piše GSM Arena.

Na osnovu prethodno procurelih informacija poznato je da će kamera Huaweija Mate 30 Pro biti opremljena sa dva velika senzora: od 1/1.55" za glavnu kameru i 1/1.7" za ultraširoku kameru. Treća će biti periskopska kamera sa 5X optičkim zumom.

Na osnovu od sada poznatih zvaničnih i nezvaničnih informacija nastali su i renderi mogućeg izgleda telefona koje možete videti na slici ispod. Za poboljašanja koja se tiču osetljivosti foto senzora, kao i do sada kada su Huaweijevi flegšip modeli u pitanju, zadužena je Leica.

Propratni tekst fotografije jasno navodi da će telefon pokretati novi Kirin 990 čipset, što je kinska kompanija i zvanično potvrdila. Brzo punjenje Huawei Mate 30 modela ostaće 40W, kao i kod njegovog prethodnika Mate 20 Pro, ali će bežično punjenje biti unapređeno sa 15W na 27W.

Uređaji Huaweijeve Mate 30 serije biće predstavljeni 6. septembra, navodi GSM Arena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: