Najmoćniji čipset i četiri kamere: Ovo je novi Huawei Mate 30 FOTO

Promotivna fotografija novog Huaweijevog telefona premijum klase pojavila se kineskoj društvenoj mreži Weibo, odakle se ubrzo proširila intrenetom.

Izvor: B92
Podeli

Fotografija je potvrdila da će Huawei Mate 30 Pro na poleđini imati kružni modul u kome će biti smeštene četiri kamere, umesto tri, kako se prethodno pretpostvljalo.

Na fotografiji je uočljivo da je LED blic smešten sa leve strane, izvan modula. Za sada, međutim, nije poznato čemu, pored već standardnih širokougaone, ultra široke i telefoto kamere, služiti četvrta kamera, ali je moguće da je u pitanju 3D senzor (ToF tipa), piše GSM Arena.

Na osnovu prethodno procurelih informacija poznato je da će kamera Huaweija Mate 30 Pro biti opremljena sa dva velika senzora: od 1/1.55" za glavnu kameru i 1/1.7" za ultraširoku kameru. Treća će biti periskopska kamera sa 5X optičkim zumom.

Na osnovu od sada poznatih zvaničnih i nezvaničnih informacija nastali su i renderi mogućeg izgleda telefona koje možete videti na slici ispod.

Za poboljašanja koja se tiču osetljivosti foto senzora, kao i do sada kada su Huaweijevi flegšip modeli u pitanju, zadužena je Leica.

Propratni tekst fotografije jasno navodi da će telefon pokretati novi Kirin 990 čipset, što je kinska kompanija i zvanično potvrdila. Brzo punjenje Huawei Mate 30 modela ostaće 40W, kao i kod njegovog prethodnika Mate 20 Pro, ali će bežično punjenje biti unapređeno sa 15W na 27W.

Uređaji Huaweijeve Mate 30 serije biće predstavljeni 6. septembra, navodi GSM Arena.

Vesti

Huaweijev novi flegšip stiže i pored zabrane za Google?

Huawei planira da u Evropi pusti u prodaju novi pametni telefon iz premijum segmenta i pored toga što možda neće biti u mogućnosti da uz njega ponudi Android operativni sistem i korišćenje popularnih aplikacija, kao što je Google Maps, rekao je zvaničnik kineske kompanije agenciji Rojters.

Vesti četvrtak 29.08. 09:00 Komentara: 32
strana 1 od 27 idi na stranu