Kristalno čist zvuk i brže uspostavljanje veze: Vip mobile ima novu uslugu

Kompanija Vip mobile počela je sa uvođenjem VoLTE (Voice over Long-Term Evolution), servisa nove generacije koji omogućava kvalitetnije telefoniranje putem 4G mreže.

Tehnopolis

Izvor: Piše: Miloš B. Jovanoviæ

Četvrtak, 22.08.2019.

17:00

Kristalno čist zvuk i brže uspostavljanje veze: Vip mobile ima novu uslugu
Ilustracija / Foto: Depositphotos/mimagephotos

Ta usluga korisnicima omogućava kristalno čist i jasan zvuk prilikom razgovora, kao i veći kvalitet u odnosu na konvencionalno uspostavljanje mobilne veze, dok je samo vreme uspostavljanja veze i do 2,5 puta kraće.

Korišćenje VoLTE usluge ne zahteva instaliranj nikakve aplikacije niti dodatna podešavanja. Za razliku od popularnih aplikacija za komuniciranje (Viber ili WhatsApp), čiju upotrebu mobilna mreža prepoznaje kao korišćenje interneta, kod korišćenja VoLTE-a to nije slučaj.

I pored toga što VoLTE koristi internet za prenos zvučnog signala, on ne koristi podatke koje korisnik ima u okviru svog paketa usluga.
Od prednosi upotrebe VoLTE treba istaći da ovakav način komunikacije manje troši bateriju telefona od konvencijalnog, kao i to da korisnici paketa u okviru kojih će ova usluga biti ponuđena neće imati nikakve dodatne troškove njenog korišćenja, odnosno da se usluga neće posebno naplaćivati.

Vip mobile je prvi mobilini operater u Srbiji koji pušta VoLTE, kao i prvi koji je taj servis, još pre četiri godine, testirao u našoj zemlji. Uslugu će, za sada, moći da koriste vlasnici Samsung i Huawei telefona novije generacije, a planirano je da ona kasnije postane dostupna i za ostale uređaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: