Za poslovne ljude i kreativce: Najmoćniji Samsung stigao u Srbiju, poznate cene FOTO

Tačno dve nedelje nakon svetske premijere u Njujorku, premijum pametni telefoni Samsungove Galaxy Note10 serije stigli su i u Srbiju.

Tehnopolis

Izvor: Piše: Miloš B. Jovanoviæ

Četvrtak, 22.08.2019.

13:00

Za poslovne ljude i kreativce: Najmoćniji Samsung stigao u Srbiju, poznate cene FOTO
Foto: B92/MBJ

Samsungova Note serija telefona poznata je po tome što ima najlojalnije kupace na tržištu mobilinih uređaja, rekao je direktor marketinga Samsunga za Srbiju Milan Vujović, na današnjoj prezentaciji, istakavši da su to ljudi koji su navikli na vrhunsku tehnologija, među kojima su prvenstveno poslovni ljudi, ali i kreativci.

Njima, ali i ostalim ljubiteljima naprednih tehnoloških rešenja, Note10 donosi brojne inovacije u skoro svim aspektima, među kojima je možda najveća to što sam uređaj dolazi u dve verzije: manji Note10 i veći Note10+.

Mina Tasić, Samsungov trener za telekomunikacione uređaje, o inovacijama koje Note10 serija donosi u odnosu na prethodni Note9, za B92 kaže:

"Ima ih mnogo. Duplo je više interne memorije, 2,5 puta veća brzina čitanja podataka, što i praksi znači - instant učitavanje, zatim generacijama unazad tu je jak procesor, kao i unapređeni S Pen, koji uređaju daje novu dozu produktivnosti. To nije samo 'čarobni štapić', već alat koji omogućava brzo i jednostavno hvatanje beleški i njihovo pretvaranje u tekst. Kreativici mogu da crtaju sa 10 različitih vrhova olovaka. Tu je i poboljšani DeX režim rada koji omogućava jednostavnije obavljanje više zadataka istovremeno, i na telefonu omogućava iskustvo rada na računaru."
Mina Tasiæ / Foto: B92/MBJ
"Najmoćniji mobilni uređaj na svetu", kako ga je na njujorškoj promociji nazvao izvršni direktor Samsunga Di Džej Koh, je najtanji pametni telefon Note serije do sada, i ima najbolji odnos veličine samog uređaja i površine njegovog ekrana.

Oba modela opremljena su Dynamic AMOLED ekranima "od ivice do ivice" uređaja (tzv. Cinematic Infinity Display), kod kojih se pri vrhu nalazi "punch hole" otvor za selfi kameru. Manji Note10 stiže sa ekranom dijagonale 6,3 inča, a veći Note10+ ima displej od 6,8 inča.

Glavna odlika Note serije - Samsungova pametna S Pen olovka, kod modela nove Note10 serije je unapređena u odnosu na prethodno izdanje. Ona korisniku omogućava da hvata beleške, pri čemu se njegov rukopis, pomoću Samsung Notes aplikacije, automatski konvertuje u digitalni tekst.
Foto: B92/MBJ
S Pen, takođe, prepoznaje i određene gestove rukom, što bi korisnicima trebalo da omogući da pametnim telefonom mogu da upravljaju sa veće udaljenosti.

To je naročito značajno onima koji telefon koriste za snimanje, jer tada S Pen postaje koristan kao daljinski upravljač, pogotovo kada se fotografije i video materijali snimaju sa stativa.

Telefoni Note10 serije opremljeni su sistemom od tri kamere: glavnom od 12MP, širokougaonom od 16 i telefotokamerom sa senzorom od 12MP i dvostrukim optičkim zumom. Note10+ dolazi i sa četvrtom DepthVision VGA kamerom.

Za razliku od modela Galaxy S10+, Note10 nema dve prednje selfi kamere, već samo jednu rezolucije 10 megapiksela.
Foto: B92/MBJ
Nove Samsungove premijum telefone pokreće Exynos 9825 procesor. Note10 dolazi u kombinaciji 8GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka, dok taj uređaj napaja baterija kapaciteta 3.500 mAh.

Veći Note10 Plus ima 12GB radne i 256 ili 512GB interne memorije, s tim što, za razliku od "obične desetke", ima mogućnost proširenja kapaciteta pomoću memorijske microSD kartice. Veći model dolazi i sa većom baterijom - kapaciteta 4.300 mAh, kao i podrškom za super brzo punjenje putem USB-C punjača od 45W. Samsunga tvrdi da sa samo 30 minuta punjenja, baterija "plusa" može da traje ceo dan.

Kada je operativni sistem u pitanju, pametni telefoni Note10 serije koriste Android 9.0 Pie i One UI korisničkim intrefejsom.
Foto: B92/MBJ
Ovo je prvi put da Samsung Note, kao serija telefona koja ima prilično vernu publiku (Samsung navodi da se 8 od 10 korisnika Note serije, vraća Note-u kao svom sledećem telefonu), sada prvi put dolazi u dve verzije. Na pitanje da li to, upravo tim vernim korisnicima, može da deluje zbunjujće, budući da su naviki da kupuju samo jedan telefon superiornih karakterisitika, Mina Tasić kaže:

"Sa Note9 telefonom se dešavalo da neko ko želi da ima potpunu funkcionalnost Note serije, sa druge strane, ne želi toliko veliki ekran. Samsung je sada napravio uređaj kome ništa ne manjka, ali je kompaktiniji. Sada neko ko ne želi da ima fablet može da kupi Note10. Ima S Pen i sve opcije koje Note serija nudi. Jedino ima 8GB radne memorije, dok Note10+ ima 12, ali se to skoro i ne primećuje."
Foto: B92/MBJ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: