Huaweijev "preklopnik" stiže sa jačim hardverom, cena ostaje ista

Glavni igrači na globanom tržištu pametnih telefona definitvno su se prerano "zaigrali" kada su njihovi telefoni sa ekranima na preklop u pitanju.

Izvor: B92, GSM Arena, Bug
Podeli
Foto: Depositphotos/Imaginechina
Foto: Depositphotos/Imaginechina

Iako su se neki modeli manje poznatih proizvođača već pojavili u prodaji, Samsung je morao da odloži zvanično predstavljanje modela Galaxy Fold, koji je zahtevao određene izmene i dorade, pre svega kako bi bio izdržljiviji.

Nakon toga i Huawei pomerio lansiranje svog "preklopnika" - modela Mate X, i najavio da će se njihov prvi "savitljivi" telefon zvanično pojaviti u novembru.

Moglo bi se pretpostaviti da je do odlaganja došlo zbog sličnih problema kao i kod korejskog rivala, mada bi nova informacije mogla da nas navede i na drugačiju pomisao.

Kako piše GSM Arena, kada bude stiglao na tržište Huawei Mate X će imati najsavremeniji hardver koji kineski proizvođač može da ponudi, pa je za verovati da su baš ta unapređenja odgodila njegovo predstavljanje.

Mate X na tržište stići opremljen potpuno novim Kirin 990 procesorom, koji još uvek nije zvanično predstavljen. Na njega, međutim, neće biti potrebno čekati dugo, pošto se na njemu zansiva i nova Mate 30 serija, koja stiže ove jeseni.

"Savitljivi" Mate X će imati i novije kamere, pa će tako umesto senzora iz serije Mate 20, biti opremljen onima iz novije serije P30. Time će glavna kamera, umesto RGB filtera, imati Quad-Bayer filter sa RYYB rasporedom boja, što će omogućiti prodor do 40 odsto više svetla u odnosu na RGB.

O promeni ostalih specifikacija za sada nema informacija, pa je za verovati da će one ostati iste kao što je i najavljeno: 8GB RAM-a, 512GB prostora za skladištenje podataka i bateriju kapaciteta 4.500 mAh.

Očekuje se i da će najavljena cena od 2.299 evra ostati ista, uprkos poboljšanom hardveru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu