Poslednji pozdrav za najstariju web kameru na svetu

FogCam, za koju se veruje da je najstarija web kamera na internetu, gasi se do kraja avgusta nakon 25 godina neprestanog rada.

Tehnopolis

Izvor: The Verge, PC Press

Utorak, 20.08.2019.

18:07

Poslednji pozdrav za najstariju web kameru na svetu
Foto: Printscreen / FogCam.org

Džef Švarc i Den Vong, koji su kameru postavili 1994. godine, najavili su tu odluku putem Twitter-a, i zahvalili se svima koji su emitovanje pratili svih ovih godina.

Oni su objasnili da kamera, nakon toliko godina, više nema dobar pogled na oblast koju snima, a drugog mesta za postavljanje nema.

Iako se kamera gasi, web sajt koji joj je posvećen ostaje, pa će biti dostupan, kao podsetnik na karijeru jedne stare kamere.

FogCam je nadživela sve kamere koje su postavljene pre nje, pa je preživela i rani uspon interneta, dobijala nove dimenzije kako su je novi korisnici otkrivali preko društvenih mreža.

Svoj životni vek počela je kao studentski projekat, a narednih decenija je nastavila da snima deo studentskog kampusa Univerziteta u San Francisku. Sada odlazi u istoriju, među druge kamere sa početka internet ere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: