Poslednji pozdrav za najstariju web kameru na svetu

FogCam, za koju se veruje da je najstarija web kamera na internetu, gasi se do kraja avgusta nakon 25 godina neprestanog rada.

Izvor: The Verge, PC Press
Podeli
Foto: Printscreen / FogCam.org
Foto: Printscreen / FogCam.org

Džef Švarc i Den Vong, koji su kameru postavili 1994. godine, najavili su tu odluku putem Twitter-a, i zahvalili se svima koji su emitovanje pratili svih ovih godina.

Oni su objasnili da kamera, nakon toliko godina, više nema dobar pogled na oblast koju snima, a drugog mesta za postavljanje nema.

Iako se kamera gasi, web sajt koji joj je posvećen ostaje, pa će biti dostupan, kao podsetnik na karijeru jedne stare kamere.

FogCam je nadživela sve kamere koje su postavljene pre nje, pa je preživela i rani uspon interneta, dobijala nove dimenzije kako su je novi korisnici otkrivali preko društvenih mreža.

Svoj životni vek počela je kao studentski projekat, a narednih decenija je nastavila da snima deo studentskog kampusa Univerziteta u San Francisku. Sada odlazi u istoriju, među druge kamere sa početka internet ere.

Vesti

Huaweijev novi flegšip stiže i pored zabrane za Google?

Huawei planira da u Evropi pusti u prodaju novi pametni telefon iz premijum segmenta i pored toga što možda neće biti u mogućnosti da uz njega ponudi Android operativni sistem i korišćenje popularnih aplikacija, kao što je Google Maps, rekao je zvaničnik kineske kompanije agenciji Rojters.

Vesti četvrtak 29.08. 09:00 Komentara: 32
strana 1 od 27 idi na stranu