Prži sve pred sobom: Dron - bacač plamena je nešto što će uskoro moći da se kupi VIDEO

U američkoj državi Konektikat 2015. godine pokrenuto je pitanje naoružavanja robota i drugih mehaničkih saputnika, nakon što je jedan tinejdžer na svoj dron nadogradio bacač plamena i poluautomatski pištolj.

Tehnopolis

Izvor: The Verge, PC Press

Četvrtak, 18.07.2019.

18:00

Prži sve pred sobom: Dron - bacač plamena je nešto što će uskoro moći da se kupi VIDEO
Foto: Printscreen YouTube/Throwflame

Iako prosečnom ljubitelju dronova ovaj slučaj izgleda kao scenario za horor film, čini se da se i zvanični proizvođači dronova polako okreću naoružavanju svojih letelica.

Naravno, sve je zakonito kada je regulisano potrebom za dobiti, pa će korisnici uskoro moći da na svoje dronove dodaju bacač plamena, a zahvaljujući dodatku Throwflame TF-19 Wasp.

On će moći da se dodaje na veće dronove, o da im tako omogući da svoje mete pogađaju sa udaljenosti do skoro osam metara. Tu je i rezervoar u koji može da stane skoro četiri litra goriva, zahvaljujući čemu dron može da baca plamen u trajanju do 100 sekundi.

Leteće oružje može da se nabavi za 1.499 dolara, pa cena donekle pruža utehu, budući da se radi o sumi koju ne može da plati baš bilo ko, a posebno ako se ima u vidu da zainteresovani ljubitelj vatre mora da kupi i dron na koji bi nadogradio dodatak. Na priloženom videu vidi se "uradi sam" model drona S1000, sa A2 kontrolorom leta, 6S 16.000mAh LiPo baterijom i TBS Tango R/C daljinskim upravljačem, što na cenu letećeg bacača plamena dodaje još 2.600 dolara, prenosi PC Press.

Iz kompanije kažu da je dodatak pre svega kreiran za zadatke poput spaljivanja korova na nedostupnim lokacijama i uništavanje osinjaka, a ne kao igračka, pa se očekuje da opasni dodatak u budućnosti bude koristan, i da ne padne u pogrešne ruke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: