Stiže USB4 - brz kao munja

Na polju USB tehnologije i rasta brzine transfera konstantno se srećemo sa aktivnim poboljšanjima i unapređenjima.

Izvor: B92, play.co.rs
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Andreus
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Andreus

USB 3.0 tehnologija se pojavila krajem prošle decenije, a 2013. smo videli i 3.1 standard koji je doneo još veću brzinu transfera.

Sada je došao red da se pojavi i njihov daleko nadmoćniji naslednik - USB4.

Vest da će se novi standard pojaviti već naredne godine dolazi od jednog od zaposlenih u USB Promoter grupi, tako da se radi o proverenoj informaciji.

On je otkrio da se trenutno radi na sastavljanu početnih specifikacija novog standarda, što protiče veoma dobro, zbog čega će već naredne godine u prodaji biti uređaji koji podržvaju ovaj standard.

Dodatni detalji još uvek nisu otkriveni, pa još nije poznata brzina transfera.

UBS4 će definitivno biti brži od USB 3.0 i njegovih varijacija, koje su u proteklom periodu postale dosta konfuzne i teške za ispratiti.

Vesti

Tojotin robot-košarkaš postao Ginisov rekorder

Toyota je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, objavljeno je na njihovom zvaničnom blogu – a dostignuće nije imalo nikakve veze s automobilima. U 2017. godini, tim inženjera iz kompanije je smatrao da bi bilo zabavno koristiti svoje slobodno vreme za kreiranje robota košarkaša koji bi mogao da pogodi koš u svakom pokušaju.

Vesti četvrtak 27.06. 11:03 Komentara: 15

Robot-patka spasava japansku tradiciju VIDEO

Vekovima su uzgajivači pirinča u Aziji koristili patke kao prirodnu alternativu pesticidima. Dok plivaju potopljenim pirinčanim poljima, one prebiraju i čupaju korov i traže insekte kojima se hrane. Istovremeno, izmet koji ispuštaju služi kao dodatni izvor gnojiva.

Vesti sreda 26.06. 20:15 Komentara: 5
strana 1 od 25 idi na stranu