"Brate, srolaj mi jedan Samsung"

Iako još uvek nije rešio probleme sa svojim prvim pametnim telefonom na preklop - modelom Galaxy Fold, čija premijera je već nekoliko puta odlagana, Samsung, čini se, ne odustaje od inovativnih rešenja za svoje buduće uređaje.

Izvor: B92, The Verge
Podeli
Foto: Gettyimages / David Ramos
Foto: Gettyimages / David Ramos

Korejska kompanija je upravo prijavila patent za telefon sa "rolabilnim" ekranom.

Kao što se može primetiti na tehničkom crtežu patenta, telefon na prvi pogled uopšte ne izgleda neobično.

On, međutim, u svom donjem delu skriva "umotani" ekran koji može da se razvuče, čime se njegova površina povećava za nekih 40 odsto. Takav ekran ima potpuno novi odnos stranica, koje će budućim telefonima dati i nove mogućnosti primene.

Inače, ovakvi ekrani nisu neka novina, budući da je LG već predstavio televizore sa ekranima koji se mogu umotati u rolnu. Ta kompanija je najavila i svoj prvi "rolabilni" displej za telefone.

I kompanija Corning je, takođe, objavila da je postigla napredak kada je razvoj savitljivih ekrana za telefone u pitanju, piše The Verge.

Samsungov patent, naravno, neće stići na tržište u skorije vreme. Dokazano je da "umotani" ekrani mogu da se koriste, ali se postavlja pitanje koliko je takva tehnologija daleko od spremnosti za stalnu upotrebu, što situacija sa modelom Galaxy Fold najbolje i pokazuje.

Vesti

Tojotin robot-košarkaš postao Ginisov rekorder

Toyota je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, objavljeno je na njihovom zvaničnom blogu – a dostignuće nije imalo nikakve veze s automobilima. U 2017. godini, tim inženjera iz kompanije je smatrao da bi bilo zabavno koristiti svoje slobodno vreme za kreiranje robota košarkaša koji bi mogao da pogodi koš u svakom pokušaju.

Vesti četvrtak 27.06. 11:03 Komentara: 15

Robot-patka spasava japansku tradiciju VIDEO

Vekovima su uzgajivači pirinča u Aziji koristili patke kao prirodnu alternativu pesticidima. Dok plivaju potopljenim pirinčanim poljima, one prebiraju i čupaju korov i traže insekte kojima se hrane. Istovremeno, izmet koji ispuštaju služi kao dodatni izvor gnojiva.

Vesti sreda 26.06. 20:15 Komentara: 5
strana 1 od 25 idi na stranu