"Veliki odgovor na napade Amerike" je "60 odsto brži od Androida"

Ako je suditi prema navodima kineskog Global Timesa, Huawei intenzivno testira svoj sopstveni operativni sistem HongMeng zajedno sa internet gigantima i domaćim proizvođačima telefona. Novi sistem će biti objavljen u narednih nekoliko meseci.

Izvor: Global Times, Benchmark
Podeli
Foto: Depositphotos / Imaginechina
Foto: Depositphotos / Imaginechina

Kineski list navodi izveštaj tehnološkog giganta Tencent, kao i proizvođače pametnih telefona Xiaomi, Oppo i Vivo, a citira i neimenovani izvor "blizak velikom kineskom provajderu" koji ističe da glavne kineske tehnološke kompanije "aktivno rade sa Huaweijem kako bi unapredile verziju HongMeng OS-a, koji se smatra velikim odgovorom na napade Amerike".

Bilo je infomacija i da će novi OS biti objavljen na jesen, uz predstavljanje novog modela Huawei Mate 30 serije, dok Global Times navodi Huawei P40 kao alternativu.

Pojava kontradiktornih informacija o tome koliko je Huaweijev OS zaista spreman za izlazak na tržište, mogla bi da objasni zbog čega je konkretan datum objavljivanja softvera ostao neotkriven.

Global Times, u svom izveštaju, ističe da će novi operativni sistem biti "60 odsto brži od Androida", ponavljajući tvrdnju izvršnog direktora Huaweijevog poslovanja telefonima Ričarda Jua, koji je ranije dao identičan komentar.

Vesti

Tojotin robot-košarkaš postao Ginisov rekorder

Toyota je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, objavljeno je na njihovom zvaničnom blogu – a dostignuće nije imalo nikakve veze s automobilima. U 2017. godini, tim inženjera iz kompanije je smatrao da bi bilo zabavno koristiti svoje slobodno vreme za kreiranje robota košarkaša koji bi mogao da pogodi koš u svakom pokušaju.

Vesti četvrtak 27.06. 11:03 Komentara: 15

Robot-patka spasava japansku tradiciju VIDEO

Vekovima su uzgajivači pirinča u Aziji koristili patke kao prirodnu alternativu pesticidima. Dok plivaju potopljenim pirinčanim poljima, one prebiraju i čupaju korov i traže insekte kojima se hrane. Istovremeno, izmet koji ispuštaju služi kao dodatni izvor gnojiva.

Vesti sreda 26.06. 20:15 Komentara: 5
strana 1 od 25 idi na stranu