Imaće mnogo više korisnika nego što se mislilo

Švedski telekomunikacioni gigant Ericsson je podigao svoju procenu o broju pretplata za usluge u mobilnim telekomunikacionim mrežama najnovije generacije 5G za 27 posto na 1,9 milijardi do 2024. godine.

Izvor: B92, SEEBiz, PC Press
Podeli
foto: nirutdps/depositphotos.com
foto: nirutdps/depositphotos.com

Time će biti omogućen pristup uslugama u mobilnim telekomunikacionim mrežama 5G-a za više od 45 posto svetske populacije, objavio je švedski proizvođač telekomunikacione mrežne opreme u svom polugodišnjem Izveštaju o mobilnosti.

U izveštaju se navodi da je potreban snažan angažman kreatora čipova i uređaja kod uvođenja mreže najnovije generacije, te da je potrebno akcenat staviti na dostupnije 5G uređaje. U Ericsson-u, među čijim su glavnim rivalima kineski Huawei i finska Nokia, očekuju da će Severna Amerika predvoditi prihvatanje 5G-a s obzirom na 63 posto predviđenih pretplata na mobilne komunikacije u tom regionu u periodu od pet godina, a slede jugoistočna Azija i Evropa.

Prethodna prognoza švedske kompanije predviđala je 1,5 milijardi pretplata na 5G u 2024. godini i mrežnu pokrivenost od preko 40 posto svetske populacije. Industrija opreme za mobilne mreže prolazi kroz teško razdoblje jer potražnja za 4G i starijom mrežnom opremom slabi.

Tehnologija 4G i dalje će ostati dominantna tehnologija u doglednoj budućnosti, s obzirom da se očekuje gotovo pet milijardi pretplata do kraja 2024. godine. Očekuje se da će nova generacija tehnologije mobilnih komunikacija omogućiti brži prenos podataka i lakše priključivanje široke palete umreženih uređaja, prenosi PC Press.

Vesti

"Brate, srolaj mi jedan Samsung"

Iako još uvek nije rešio probleme sa svojim prvim pametnim telefonom na preklop - modelom Galaxy Fold, čija premijera je već nekoliko puta odlagana, Samsung, čini se, ne odustaje od inovativnih rešenja za svoje buduće uređaje.

Vesti petak 14.06. 15:15 Komentara: 19

Kineski hakeri udarili na Ruse

Osnivač servisa za slanje instant poruka - Telegram, ruski preduzetnik Pavel Durov, izjavio je da je veliki sajber, koji je izvršen na njegov servis, došao iz Kine.

Vesti četvrtak 13.06. 15:35 Komentara: 9
strana 1 od 22 idi na stranu