Šta Srbi i Hrvati najviše vole na Viberu?

Anketa koju je Viber sproveo na uzorku od 13.000 ljudi, kako bi sagledao navike korisnika kada je upotreba četa i poziva u pitanju, pokazala je dva očigledna trenda, kada je naš region u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 28.05.2019.

19:30

Šta Srbi i Hrvati najviše vole na Viberu?
Ilustracija / Foto: Depositphotos/billiondigital

- Srbi, Hrvati, i većina stanovnika regije srednje i istočne Europe, vrlo su izbirljivi kada je u pitanju privatnost. Nešto tolerantniji, po ovom pitanju su u zemaljama poput Slovenije, Mađarske i Grčke.

- Slanje tekstualnih poruka i dalje je omiljeni način komunikacije sa uskim krugom prijatelja. Tako se izjasnilo 73 odsto ispitanika iz Srbije, iza kojih slede Grci sa 67 odsto, a i među Hrvatima je visok procenat.Gotovo 68 posto preferira ispitanika klasične tekstualne poruke umjesto videa i glasovnih poziva.

Skoro 68 odsto ispitanika preferira klasične tekstualne poruke umesto videa ili glasovnih poziva. Takav rezultat odgovara svetskim trendovima, koji poslednjih godina pokazuju da se ljudi masovno oslanjaju na pisanu, umesto na glasovnu komunikaciju, kažu u Viberu.

Za 16 odsto učesnika ankete iz Hrvatske nalepnice (stickeri) su najbolja stvar kada je chat u pitanju. Taj procenat je nešto malo manji nego na mađarskom, češkom, srpskom i slovenačkom tržištu, gde stickere preferira više od 20 odsto anketiranih. Na globalnom nivou, skoro 60 odsto svih korisnika Vibera najviše koristi upravo stickere.

Kada je sam Viber u pitanju, učesnici ankete kao prednosti njegovog korišćenja ističu bezbednost podataka (57 odsto), i napredne opcije upravljanja porukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: