Huawei [podcast]

Ovih dana dovoljno je reći Huawei i znamo o čemu pričamo. Bude i pitanja, a mnoga nisu laka.

Podeli
Foto: Ivan Jelić/B92
Foto: Ivan Jelić/B92

Pitanja sežu od ličnih do filozofskih, tehnička su laka, filozofska najlakša, a lična najteža. Šta sa kupljenim Huaweijima, kako će Huawei sam i šta će biti sa našim digitalnim bivstvovanjima neke su od tema kojima se bavimo u ovom, po mnogo čemu vanrednom Tehnopolis Podcastu.

Poseban osvrt dajemo na to kako ono što danas zovemo Android izgleda, kako i zašto se u Googleov zagralj lako ulazi, ali teško izlazi. Šta Huawei čeka pošto ga šu ga SAD stavile na crnu listu, kako će bez Googlea (a i ARM-a), kako bi mogao da izgleda Huawei OS i zamena za Android, te pred kojim su sve izazovima drugi najveći proizvođač pametnih telefona i oni koji ih imaju na vetrometini nesuglasica između SAD i Kine, saznajte u minutima koji slede.

Hvala na slušanju, a posebno hvala svima vama koji ste nam pomogli sugestijama i pitanjima da ova epizoda bude bolja! Nema razloga da tako ne nastavimo :)

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan), TuneInu, Viberu, YouTubeu, Mixcloudu, ocenite nas u iTunesu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Blog post pomenut u epizodi sa analizama Androida kao platforme i Googleovog prisustva u njoj, Huaweijeve buduće pozicije i mogućnosti, kao i pregledom dešavanja pročitajte ovde.

Autori: Aleksandar Miladinović i Ivan Jelić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu