Lenovo, ZTE i LG predstavljaju 5G pametne telefone

Proizvođači pametnih telefona Lenovo i ZTE predstaviće svoje 5G uređaje do kraja aprila, dok će LG nešto kasniti sa V50 5G, zbog tehničkih problema.

Izvor: PC Press
Podeli
Foto: alex_supertramp/depositphotos.com
Foto: alex_supertramp/depositphotos.com

Iako je trka koja je ponudila prvi 5G pametni telefon na svetu okončana skoro istovremenim lansiranjem Samsung Galaxy S10 5G i Motorola 5G Moto Mod for Moto Z3, drugi krug ranih 5G uređaja dolazi uskoro – iako je malo nejasno gde i koliko će dobro raditi.

Kineski Lenovo i ZTE potvrdili su da su samo nekoliko dana udaljeni od lansiranja novih 5G telefona, dok je južnokorejski LG zastao sa V50 ThinQ 5G izdanju, pozivajući se na tehničke probleme u poslednjem trenutku.

Očekuje se da će Lenovo Z6 Pro biti lansiran 23. aprila. ZTE, koji je u SAD-u zabranjen za provajdere kao i Huawei, svoj Axon 10 Pro trebalo bi da bude predstavljen krajem aprila ili početkom maja. Južnokorejski LG će malo kasniti sa svojim V50 5G.

Svi navedeni telefoni imaće najmoćnije procesore, kao što je Snapdragon 855 koji je osposobljen za podržavanje najsavremenije mobilne mreže, prenosi PC Press.

Vesti

Tuži Apple zbog softvera za prepoznavanje lica

Student iz Njujorka Usman Bah (18) tuži Apple za jednu milijardu dolara tvrdeći da ga je softver za prepoznavanje lica te tehnološke kompanije pogrešno identifikovao i povezao sa nizom krađa u Apple-ovim prodavnicama, ni manje ni više nego u četiri različita slučaja provale.

Vesti ponedeljak 29.04. 14:41 Komentara: 16

Savij me nežno [podcast]

Ovog puta ništa nas nije preduhitrilo, osvrćemo se na muke po Samsung Galaxy Foldu i Teslino samovoženje, finansijski rezultati nekih od važnih nam kompanija otkrili su zanimljive stvari, a za kraj ostavljamo Netflix za podcaste u pokušaju i pokušaj nikog drugog do Marka Zuckerberga da bude podcaster.

Vesti nedelja 28.04. 08:00 Komentara: 3
strana 1 od 30 idi na stranu