Otvorena fabrika u kojoj roboti proizvode registarske tablice VIDEO

Svi već dobro znamo da je Dubai poznat po tehnološkim inovacijama, od imenovanja ministra veštačke inteligencije, obaveznog 3D štampanja zgrada, pametnih policijskih stanica, letećih policajaca i taksija, pa sve do pametnih registarskih tablica. Sada nam iz ovog grada stiže još jedna inovacija – otvorena je prva fabrika na svetu koja koristi robote u proizvodnji registarskih tablica vozila, kapaciteta 33.000 tablica dnevno.

Izvor: PC Press
Podeli

Fabrika, koja se nalazi u Customers Happiness Centre u Deiri, koristi tehnologiju četvrte industrijske revolucije i primenjuje veštačku inteligenciju u štampanju registarskih tablica bez ljudske intervencije.

U bliskoj budućnosti, RTA (Roads and Transport Authority) će instalirati 10 sličnih mašina u centrima pružalaca usluga i biće kontrolisane kroz centralnu fabriku RTA. Za tehnološku implementaciju bila je zadužena nemačka kompanija Tonnjes Middle East.

U ovom sistemu, robot prima elektronske naloge za štampanje putem sistema e-Licensing i počinje da štampa tablice bez ljudske intervencije. Sistem prati ciklus registarske tablice od proizvodnje do odlaganja koristeći QR kod koji je pričvršćen na tablici.

Svaka proizvodna jedinica može da proizvede 11 hiljada tablica dnevno, odnosno 350 do 700 tablica po satu maksimalno ili jednu tablicu za 15 sekundi.

Takođe, mašina može automatski da odjednom štampa šest različitih tipova tablica, prenosi PC Press.

Vesti

Tuži Apple zbog softvera za prepoznavanje lica

Student iz Njujorka Usman Bah (18) tuži Apple za jednu milijardu dolara tvrdeći da ga je softver za prepoznavanje lica te tehnološke kompanije pogrešno identifikovao i povezao sa nizom krađa u Apple-ovim prodavnicama, ni manje ni više nego u četiri različita slučaja provale.

Vesti ponedeljak 29.04. 14:41 Komentara: 16

Savij me nežno [podcast]

Ovog puta ništa nas nije preduhitrilo, osvrćemo se na muke po Samsung Galaxy Foldu i Teslino samovoženje, finansijski rezultati nekih od važnih nam kompanija otkrili su zanimljive stvari, a za kraj ostavljamo Netflix za podcaste u pokušaju i pokušaj nikog drugog do Marka Zuckerberga da bude podcaster.

Vesti nedelja 28.04. 08:00 Komentara: 3
strana 1 od 30 idi na stranu