Qualcomm i Apple dogovorili okončanje spora

San Dijego i Cupertino, Kalifornija - Qualcomm i Apple danas su objavili sporazum o odbacivanju svih sporova između dve kompanije širom sveta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2019.

14:24

Qualcomm i Apple dogovorili okončanje spora
Foto: Getty

Nagodba uključuje plaćanje Apple-a kompaniji Qualcomm. Kompanije su takođe postigle šestogodišnji ugovor o licenci, koji je stupio na snagu 1. aprila 2019. godine, uključujući i mogućnost da se on proširi na dve godine, kao i ugovor o isporuci čipseta za više godina.

Apple je revolucionirao personalnu tehnologiju uvođenjem Macintosh-a 1984. godine. Danas, Apple vodi svet u inovacijama sa iPhone, iPad, Mac, Apple Watch i Apple TV. Apple-ove četiri softverske platforme - iOS, macOS, watchOS i tvOS - pružaju besprekorna iskustva na svim Apple uređajima i osnažuju ljude revolucionarnim uslugama, uključujući App Store, Apple Music, Apple Pai i iCloud. Više od 100.000 zaposlenih u Apple-u posvećeno je stvaranju najboljih proizvoda na zemlji.

Qualcomm pronalazi revolucionarne tehnologije koje transformišu način na koji se svet povezuje, izračunava i komunicira. Kada smo povezali telefon sa Internetom, rođena je mobilna revolucija. Danas su naši pronalasci osnova za proizvode, iskustva i industrije koji menjaju život.

Dok svet ide ka 5G, zamišljamo sledeću veliku promenu u celularnoj tehnologiji koja podstiče novu eru inteligentnih, povezanih uređaja i omogućava nove mogućnosti u povezivanja u automobilima, daljinsku isporuku zdravstvenih usluga i internet stvari - uključujući pametne gradove, pametne domove i prenosih stvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: