Qualcomm i Apple dogovorili okončanje spora

San Dijego i Cupertino, Kalifornija - Qualcomm i Apple danas su objavili sporazum o odbacivanju svih sporova između dve kompanije širom sveta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Nagodba uključuje plaćanje Apple-a kompaniji Qualcomm. Kompanije su takođe postigle šestogodišnji ugovor o licenci, koji je stupio na snagu 1. aprila 2019. godine, uključujući i mogućnost da se on proširi na dve godine, kao i ugovor o isporuci čipseta za više godina.

Apple je revolucionirao personalnu tehnologiju uvođenjem Macintosh-a 1984. godine. Danas, Apple vodi svet u inovacijama sa iPhone, iPad, Mac, Apple Watch i Apple TV. Apple-ove četiri softverske platforme - iOS, macOS, watchOS i tvOS - pružaju besprekorna iskustva na svim Apple uređajima i osnažuju ljude revolucionarnim uslugama, uključujući App Store, Apple Music, Apple Pai i iCloud. Više od 100.000 zaposlenih u Apple-u posvećeno je stvaranju najboljih proizvoda na zemlji.

Qualcomm pronalazi revolucionarne tehnologije koje transformišu način na koji se svet povezuje, izračunava i komunicira. Kada smo povezali telefon sa Internetom, rođena je mobilna revolucija. Danas su naši pronalasci osnova za proizvode, iskustva i industrije koji menjaju život.

Dok svet ide ka 5G, zamišljamo sledeću veliku promenu u celularnoj tehnologiji koja podstiče novu eru inteligentnih, povezanih uređaja i omogućava nove mogućnosti u povezivanja u automobilima, daljinsku isporuku zdravstvenih usluga i internet stvari - uključujući pametne gradove, pametne domove i prenosih stvari.

Vesti

Tuži Apple zbog softvera za prepoznavanje lica

Student iz Njujorka Usman Bah (18) tuži Apple za jednu milijardu dolara tvrdeći da ga je softver za prepoznavanje lica te tehnološke kompanije pogrešno identifikovao i povezao sa nizom krađa u Apple-ovim prodavnicama, ni manje ni više nego u četiri različita slučaja provale.

Vesti ponedeljak 29.04. 14:41 Komentara: 16

Savij me nežno [podcast]

Ovog puta ništa nas nije preduhitrilo, osvrćemo se na muke po Samsung Galaxy Foldu i Teslino samovoženje, finansijski rezultati nekih od važnih nam kompanija otkrili su zanimljive stvari, a za kraj ostavljamo Netflix za podcaste u pokušaju i pokušaj nikog drugog do Marka Zuckerberga da bude podcaster.

Vesti nedelja 28.04. 08:00 Komentara: 3
strana 1 od 30 idi na stranu